Washingtoni aggályok

2019.09.20. 09:28

Trump és Zuckerberg „tárgyalt az internetről”

Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta a közösségi óriásvállalat első emberét – közölte Daniel Roberts, a Facebook szóvivője.

Global activists of Avaaz, set up cardboard cutouts of Facebook chief Mark Zuckerberg, on which is written "Fix Fakebook", in front of the European Union headquarters in Brussels, on May 22, 2018, as they call attention to what the groups says are hundreds of millions of fake accounts still spreading disinformation on Facebook. - Advocacy group Avaaz is calling attention to what the groups says are hundreds of millions of fake accounts still spreading disinformation on Facebook. Facebook chief will say sorry to the European Parliament on May 22, 2018, pledging that the social media giant has learned hard lessons from a massive breach of users' personal data. Facebook admitted that up to 87 million users may have had their data hijacked by British consultancy Cambridge Analytica, which worked for US President Donald Trump during his 2016 campaign.

Forrás: AFP

Fotó: John Thys

Az internet szabályozása volt Donald Trump amerikai elnök és Mark Zuckerberg, a Facebook elnök-vezérigazgatója közti megbeszélés egyik fő témája.

A hírt Roberts közleményben jelentette be, hozzátéve, hogy Zuckerberg egyebek közt azért látogatott Washingtonba, hogy „meghallgassa a politika alakítóinak aggodalmait és megbeszéléseket folytasson az internet várható szabályozásáról”.

A diplomácia árnyalt nyelvén fogalmazott üzenet az „aggodalmakról” eszünkbe juttathatja a Facebook szüntelenül gyarapodó adatvédelmi problémáit, s akár azt is, hogy Trump nem viccel, például csakugyan kiírtatta a tegnap bemutatott új Huawei csúcsmobilból az Androidot.

„Jó és konstruktív találkozója volt Donald Trump elnökkel a Fehér Házban” – szögezte le a szóvivő, ám nem bocsátkozott részletekbe.

Hasonlóképpen nem árult el részleteket a találkozóról Trump sem, aki Twitteren mindössze annyit írt, hogy a találkozó kellemes volt.

Zuckerberg csütörtökön a Capitoliumban képviselőkkel és szenátorokkal, köztük republikánus politikusokkal is megbeszélést folytatott.

Borítóképen és illusztráción aktivisták tüntetnek a Facebook hamis fiókjai és félrevezető információi miatt (Fotó: John Thys/AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!