internyet

2019.12.25. 12:48

Sikeresen lecsatlakozott az internetről Oroszország

Bár a Kreml részleteket nem közölt, azt azonban elárulták, hogy a kísérletek egy a globális internethálózat vagy Oroszországgal szembeni kibertámadás lehetséges kivédési módjait szimulálták.

Forrás: Shutterstock

Az orosz kormány hétfőn jelentette be, hogy az országot tesztek sorozatával sikeresen le tudta választani a világméretű internetről – írja a PestiSrácok.

A teszteket több napon keresztül folytatták az országban, amelybe bevontak orosz kormányzati szervezeteket, internetszolgáltatókat és helyi internetes vállalatokat is. A cél az volt, hogy az oroszok megvizsgálják hazájuk internetes infrastruktúráját, amelyet az országon belül RuNet-ként ismernek, miként működhetne a globális DNS-rendszerhez és a külső internethez való hozzáférés nélkül.

Az internetes forgalmat a kísérletek alatt belsőleg bonyolították, így az orosz RuNet vált a világ legnagyobb intranetévé. Az orosz kormány technikai részleteket nem közölt, azonban tájékoztatták a közvéleményt, hogy számtalan leválasztási forgatókönyvet teszteltek, amik között idegen ország Oroszországgal szembeni kibertámadása is megtalálható volt. A kormány a teszteket sikeresként értékelte.

Kiderült, hogy általában mind a hatóságok, mind a távközlési szolgáltatók képesek hatékonyan reagálni a lehetséges kockázatokra és fenyegetésekre, valamint biztosítani tudják az internet és az egységes telekommunikációs hálózat működését Oroszországban

– idézte a lap Aleksej Sokolov, a digitális fejlesztési és kommunikációs minisztérium helyettes vezetőjét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!