Hazai pályázók

2019.05.24. 17:08

Pályázati alapot indított a Google internetbiztonságra és adatvédelemre

Magyar szervezetek jelentkezését is várják június 28-ig.

Forrás: Shutterstock

Az Impact Challenge on Safety elnevezésű pályázatra itt lehet jelentkezni.

Az új, 10 millió eurós alap olyan európai, internetbiztonsággal és adatvédelemmel foglalkozó szervezetek támogatására jött létre, amelyek tevékenységükkel aktívan fellépnek a szélsőségek és a gyűlölet ellen, valamint az online és az offline térben is segítik a fiatal generáció életét.

Adatvédelmi intézkedéseinek részeként a pályázati alap elindítása mellett, a Google hivatalosan is megnyitotta biztonsági központját (Google Safety Engineering Center) Münchenben, ahol 2019 végére több mint 200 főre duplázza az itt dolgozó, kifejezetten adatvédelemmel foglalkozó mérnökeinek számát.

Kutatás- és fejlesztési központ

A mostani bővítésnek köszönhetően így a 2007-ben megnyitott, és mára több mint 750 főt foglalkoztató iroda nemcsak internetbiztonsági, hanem globális kutatás- és termékfejlesztési központként is fog működni.

A központ nem véletlenül került Münchenbe, mivel a cég számos világszerte használt adatbiztonsági termékét fejlesztették már a bajor irodában.

Ilyen például a ma már naponta több mint 20 millió ember által felkeresett Google Fiók, ahol a Google termékek személyes adatokkal kapcsolatos biztonsági beállításait lehet kontrollálni. A Google Fiók része többek között a Biztonsági Ellenőrzés is, amellyel gyorsan és könnyen át lehet tekinteni az adatbiztonsági beállításokat.

Június végéig lehet jelentkezni

Az Impact Challenge on Safety pályázatra online és offline projektekkel június 28-ig lehet jelentkezni. Bővebb információ, valamint a jelentkezési űrlap itt található.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!