Az év honlapja

2019.11.29. 09:56

Okosan a pénzzel – díjazták a magyar tanácsadó weboldalt

Az Év honlapja 2019 kormányzati kategóriájának különdíját pedig az Országos Bírósági Hivatal honlapja kapta.

Forrás: Shutterstock

Az Okosan a pénzzel című oldalért pedig a Pénzügyminisztériumot jutalmazták minőségdíjjal.

Az Év honlapja pályázatot a Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat hirdette meg. A díj átadását követően a honlapot elkészítő és működtető Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy az Okosan a pénzzel

minden korosztálynak az őket leginkább érintő élethelyzetekben mutatja be a pénzügyi lehetőségeket.

Az iskolások ennek megfelelően többek között a diákhitelről, az idősebbek az öregkori takarékoskodásról találnak az oldalon márkasemleges pénzügyi információkat élményszerű és érthető formában, animációkkal és játékalkalmazásokkal kísérve – tette hozzá Balogh László.

A Pénzügyminisztérium a működtetésen túl folyamatosan új információkkal és hírekkel frissíti az oldalt, és ehhez többek között az Emberi Erőforrások Minisztériumától, a Magyar Nemzeti Banktól, az Állami Számvevőszéktől vagy a Pénziránytű Alapítványtól is kap segítséget.

A díjak indoklása szerint a kormányzati honlapoknak sokszor nehezen érthető tartalmakat kell szigorú szabályok alapján bemutatniuk, ennek ellenére egyre több érdekes és élvezhető oldal készül ebben a kategóriában is.

Az Év honlapja díj alapítója, Varga István a rendezvényen üdvözölte, hogy a magyar digitális kommunikáció és webfejlesztés évek óta gyorsan fejlődik, és felismerte az az okos eszközök fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a honlap a legfontosabb marketingeszközök egyike, és várhatóan hosszú távon megőrzi a jelentőségét.

Az évente meghirdetett Év honlapja pályázatot idén 18. alkalommal írták ki. A 2019-es versenyre 183 nevezés érkezett, a szervezők 26 kategóriában osztottak elismeréseket.

Az idei abszolút győztes a mateking.hu oldal lett, a közönségdíjat az xEmblémázás.hu kapta, az Internet Kultúra Fővárosa címet Debrecen nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!