Kár érte

2020.11.13. 15:03

Nincs több ingyenebéd: rövidesen fizetni kell a tárhelyért

Minden felhasználó kapott – vagy napokon belül kap – egy szokásosnak tűnő levelet a keresőóriástól.

Forrás: Shutterstock

A kellemetlen értesítést a marketing cukormázába öltöztették: a levél mindössze arról szól, hogy „2021. június 1-jétől kezdve minden új, jó minőségben mentett fotó és videó bele fog számítani a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe, illetve minden esetleg megvásárolt további tárhelybe, ugyanúgy, ahogyan más Google-szolgáltatásokban, például a Google Drive-ban vagy a Gmailben már jelenleg is”.

Lefordítva, magyarul: eddig minimális tömörítéssel, jó minőségben, korlátlanul, ingyenesen lehetett tárolni a képeinket a Fotók tárhelyen, helyette a videók és fotók mentésével gyorsan elfogyó Google-fiók marad csak ingyen tárhelynek. Viszont csinos havi vagy éves díjért vásárolhatunk a Google One-on helyet.

Minden szabály lényege, hogy legyen kivétel, mondhatnánk: a Google Pixel telefonok továbbra is korlátlan tárhellyel rendelkeznek.

Erre az oldalra kattintva le tudjuk ellenőrizni, hogy várhatóan mikor fogy el a tárhelyünk, s kell fizetni érte. Aki alól pedig elfogy, vagy fizet, vagy visszatér az „ősi” módszerhez, s innét kezdve inkább a számítógépére, laptopjára menti az okostelefonnal igazán gyorsan gyarapodó képeit, videóit.

A keresőóriás öt éve szoktat bennünket a fotók felhőben való tárolására, s ennek eredményeként saját adataik szerint mára több mint 4 billió fotónak és videónak vált otthonává, hetente jelentős mennyiségű, 28 milliárd új fotót és videót töltenek fel rá. Ezt az „otthont” teszik fizetőssé.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!