Szeptemberi top 10

2020.10.22. 15:00

Most ezt a 10 alkalmazást töltik le a legtöbben a világon

Látható a járvány hatása éppen úgy, mint az, hogy kedvencüktől a botrányok sem tántorítják el a legfiatalabbakat. Összesített lista Androidra és iPhone-ra.

Forrás: Shutterstock

Tilalom ide, tulajdonosváltás oda: a TikTok volt a világon a legtöbbet letöltött alkalmazás 2020 szeptemberében. A nem játék célú appok között vezető helyet szerző TikTok 61,1 millió telepítést tudhat a magáénak, ami 2 százalékos növekedést is jelent az előző év azonos időszakához képest.

Zavarba ejtő, hogy országokra lebontva a letöltési adatokat kiderül, Brazília (11 százalék) után

a legtöbben (9 százalék) az Egyesült Államokban töltötték le a TikTokot, holott Amerikában dúlt a legtöbb vita az appról, sokáig úgy nézett ki, be is tiltják.

Az alkalmazások népszerűségi listáját a Sensor Tower állította össze a Store Intelligence platform segítségével. Mint látható, Androidon és iPhone-on egyaránt a legfiatalabbak kedvelt-vitatott alkalmazása a legnépszerűbb.

A második helyet – összesítésben és iPhone-on – a Zoom szerezte meg, Androidon „csak” harmadik lett. Androidos mobilokon a második még mindig a felmérések szerint elöregedő, s a fiatalok által elhagyott Facebook maradt.

A Zoom nyilván soha nem tett volna szert ilyen népszerűségre, ha a járvány nem turbózza fel a csekély megszorításokkal ingyenesen elérhető csoportos videóalkalmazást.

A Zoom teljesítménye is szolgál önmagán túlmutató tanulságokkal,

mivel bár Indiában szabályosan betiltották a Kínával kapcsolatos viszályok miatt, a legnagyobb, 23 százalékos növekedést tavaly szeptemberhez képest éppen itt érte el. Az Egyesült Államokban 16 százalékos bővülést tudhat magáénak az app.

A Store Intelligence adataiból felfigyelhetünk még a Google Meet népszerűségének növekedésére, valamint a felénk gyakorlatilag teljesen ismeretlen Snack Video gyors karrierjére. Utóbbi összesítettben a hetedik (iPhone-on nem érhető el), Androidon a negyedik helyet érte el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!