Ország-világ

2020.11.19. 18:00

Megmutatjuk, hogyan lehet kimenteni a képeket a Google Fotókból

Lépésről lépésre: ezzel a módszerrel lehet az összes elmentett képet letölteni a Google-ról.

Forrás: Shutterstock

Mint megírtuk, a Google jövő évben olyan módon szünteti meg az ingyenes fotómentést, hogy a képek mentése beleszámít a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe.

Ez így elsőre nem tűnik problémának, de a gyakorlatban könnyen azzá válhat. Így ugyanis az eddig korlátlanul, ingyenesen tárolt képek további, automatizált mentése hamar felemészti a tárhelyünket: vagy vásárolunk havi vagy éves díjért a Google One-on helyet, vagy – ha el akarjuk kerülni a fizetést, de meg kívánjuk tartani a képeket – az összes eddig tárolt fotónkat letölthetjük a számítógépünkre. Először is kapcsoljuk ki a mobilon a Google Fotók automatikus mentését.

Van kifejezetten a mentésre készült Google alkalmazás, az itt elérhető Google Takeout.

Használatával letölthetők például a Gmail-ek, a Drive-on tárolt fájlok, a Youtube-videók is.

Fotók mentéséhez jelentkezzünk be a takeout.google.com weboldalra a Google fiókunk jelszavával.

  • A „letölteni kívánt adatok kiválasztása” opcióban válasszuk a kijelölések megszüntetését és vegyük ki a pipát.
  • Lapozzunk lejjebb az oldalon, s jelöljük be a Google Fotókat.
  • Kattintsunk a „Következő lépés” gombra a lap alján.
  • A megjelenő oldalon válasszuk ki, hogy egyszeri letöltést akarunk, vagy több részletben, milyen formátumban és méretben, majd bökjünk az „Exportálás indítása” gombra.
  • A Google először másolatot készít a fájlokról, majd azonosításért levelet küld a Gmail-fiókunkba. Az igényt itt feltétlenül jóvá kell hagynunk. (Az is előfordulhat, hogy a Google a saját levelét kéretlen tartalomként azonosítja, s csak a Spam könyvtárban találjuk meg.)
  • Az adatgyűjtés a tárolt fotók mennyiségének függvényében több óra, sőt, akár több nap is lehet. Végül a Google a letöltésről e-mailben értesíti az igénylőt: készüljünk fel rá, hogy amilyen könnyű volt automatizáltan menteni a fájlokat, olyan hosszas szenvedés lesz egyszerre visszaszerezni azokat.

    Borítóképünk illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!