Járvány

2020.09.24. 14:49

Megmutatja a Google Térkép, merre vannak COVID-fertőzöttek

Sokaknak már meg is érkezett a mobiljára a Google Térkép új fejlesztése, amelyik egy külön rétegben, különféle erősségű színkódokkal mutatja a betegség terjedésének helyszíneit.

Forrás: Shutterstock

A folyamatosan megjelenő frissítés minden Google Térképen megjeleníthetővé teszi, hogy merre van a legtöbb azonosított eset, s az új esetek heti átlagát is jelzi.

Több mint egymilliárd ember fordul a Google Térképhez világszerte alapvető információkért arról, hogyan lehet helyről-helyre biztonságosan eljutni –

világjárvány idején pedig a biztonsági szempontok a legfontosabbak.

A COVID-19 riasztásokat, ellenőrző pontokat mostantól megjeleníti a Google, hogy biztonságosabban tudjunk kint tartózkodni. A héten folyamatosan érkezik minden felhasználó készülékére COVID réteg a Térképben.

Hogyan működik?

A Google Maps megnyitásakor érintsük meg a képernyő jobb felső sarkában található rétegek gombot, majd kattintsunk a „COVID-19 infó” elemre.

Ezután látható az új COVID-esetek hétnapos átlaga 100 000 emberre vetítve a megtekintett térkép területén, valamint egy címke, amelyik jelzi, hogy az esetszámok nőnek vagy csökkennek. A színkódolás segít, hogy könnyen meg lehessen különböztetni az új esetek sűrűségét egy területen.

Honnan veszi a Google az adatokat?

Mérvadó forrásokból, így a tekintélyes Johns Hopkins Egyetemtől, a New York Timestól és a Wikipédiától. Ezek a források pedig olyan közegészségügyi szervezetektől kapnak adatokat, mint az Egészségügyi Világszervezet, a kormányok egészségügyi minisztériumai, valamint az állami és helyi egészségügyi ügynökségek és kórházak.

A helyzet persze gyorsan változik, ezért előfordulhat, hogy az élő frissítés nem tartalmazza azokat az eseteket, amelyek bejelentése még folyamatban van.

Az összesített számok egyes helyeken az igazolt és a valószínűsíthető eseteket is tartalmazzák. Előfordulhat, hogy egyes területekről nincsenek adatok, mert a közelmúltban, vagy mert egyáltalán nem tettek közzé adatokat.

A COVID réteg világszerte a héten jelenik meg Android és az iOS rendszerű készülékeken.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!