RFID azonosítás

2019.06.05. 15:30

Már ügyfélkulccsal is indítható az e-autók töltése

Az ügyfelek regisztrációt követően egypontos azonosítással használhatják a töltőket országszerte – közölte az NKM az MTI-vel.

Elektromos autót töltenek a Mobil jármûipari és logisztikai szakkiállításon Zalaegerszegen 2017. június 1-jén. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Bevezette az NKM Nemzeti Közművek Zrt. e-mobilitás üzletága az RFID-val (rádiófrekvenciás azonosítás), vagyis az elektromos járművek fizikai ügyfélkulccsal történő töltésének indítását.

A fizikai kulcs igénylése az NKM TöltőPont applikáción keresztül, a bankkártya és számlázási adatok megadásával történik.

A Mobiliti töltőállomásain már mindenhol megszűnt a kábel csatlakoztatása utáni automatikus töltés-indítás. Ez a funkció már csak a Mobiliti NKM TöltőPont applikációjából kezdeményezhető, illetve regisztrált ügyfelek részére RFID azonosítóval történő töltés-indítás is elérhető. Az RFID azonosítót az igénylést követően az NKM TöltőPont alkalmazásban, az Ügyfélkulcsok menüpont alatt lehet aktiválni.

A Mobiliti több mint 150 töltési ponttal rendelkezik.

Borítókép: MTI Fotó: Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!