Fiataloknak tervezték

2019.01.24. 06:00

Már elérhető a Honor View20 okostelefon

Ez az első, a telefon kijelzőjébe épített előlapi kamerával és 48 megapixeles hátlapi kamerával működő készülék.

Forrás: Shutterstock

A világ vezető okostelefon e-brandje, a Honor bemutatta legújabb zászlóshajóját, a View20-at, mellyel elstartolt a készülék értékesítése az európai piacon is.

Ez az első mobil, amelyik 48 MP-es Sony IMX586 érzékelővel megtámogatott hátlapi kamerát kapott, 1/2 hüvelykes nagy CMOS-szal, 1,6 µm-es pixelmérettel, Quad Bayer struktúrával. A Kirin 980 lapkakészlettel együttműködő szenzor támogatja az új, 48 megapixeles AI Ultra Élesség módot.

Hogyan működik a 48 megapixel?

A kamera számos 48 MP-es képet rögzít egyetlen gombnyomással és a legszebb részletek kombinálásával alkot egyetlen 48 MP-es fotót. Aztán a Kirin 980 kettős-NPU fejlett AI algoritmussal dolgozza fel a fényképet – értékeli a fotó minőségét, optimalizálja a sötét területek részleteit, mellyel a színek élénkebbé válnak még több részlet mellett.

A másik hátlapi, 3D kamera információkat gyűjt a tárgyak alakjáról a fény megtett útja alapján, lehetővé téve a mélységérzékelést, a csontvázkövetést (skeletal tracking) és a valós idejű mozgás lekövetését. A View20-at mozgásvezérelt játékkonzollá képes alakítani, amely 3D-s játékok támogatásával lehetővé teszi, hogy részesei legyünk az élménynek.

Lehengerlő csomagolással tolják

A kivitelbe bedolgozott az olasz divatcég, a Moschino is.

Az All-View kijelző a 25 MP-es kamerával, szenzorszigettől mentes, így 91,8% kijelzőarányt biztosít. A Honor speciális tartószerkezettel oldja meg a kamera elhelyezését a mindössze 4,5 mm-es átlátszó lyukba, melyet korszerű litográfiai folyamattal alakítanak ki.

Honor View20

A View20 az első okostelefon, amely nanolitográfiát használ a nanotextúra létrehozásához – V-alakban, színátmenetes külsőbe öltöztetve. A telefon 3D-s, hajlított ívet leíró formája mindössze 8,1 mm vastag, ötvözi a fém és az üveg textúráját.

A motorháztető alatt

A készülék több újgenerációs funkcióval rendelkezik: 7 nm-es Kirin 980 AI chipsettel, intelligens kettős-NPU-val, folyadékkal működő hűtőrendszerrel, ami hatékonyan képes eloszlatni a hőt a jobb teljesítmény érdekében; AI tripla-antennás Wi-Fi technológiával, mely megakadályozza a jel gyengülését akkor is, amikor a felhasználó keze eltakarja az adóvevőt. Mindez alá 4000 mAh-es akkumulátor dolgozik.

Meglepő infókat mutat az MI

Mesterséges intelligencia funkciói személyre szabható, könnyen kezelhető élményt nyújtanak. Az MI-vel támogatott 3D-s kamerája több mint 100 féle élelmiszer azonosítására képes, melyek kalóriatartalmáról információkat közöl az egészséges étrend fenntartása céljából. Objektumfelismerő funkciója több mint 300 építészeti nevezetességet és 100 000 híres festményt tud felismerni.

Az ára a középmezőnyben tartja

A mai piacon a prémiumtelefonok egyike sem marad 300 ezer Ft alatt. Ehhez képest az e-brand miatt elfogadható áron kapható a Honor View20, bár azért olcsónak sem neveznénk a 209 990 forintos startot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!