Itt a hangalapú vezérlés

2019.08.25. 10:10

Jól megmondjuk a magunkét a háztartási eszközöknek

Az okosotthon-eszközöket a ThinQ mobilapplikáción keresztül hangalapú vezérléssel is lehet irányítani, a legnagyobb kényelemben.

A felhasználó így bárhonnan, bármikor csatlakozhat az LG ThinQ eszközeihez.

Az angol nyelvet támogató, okosotthon-eszközök menedzsmentjére kifejlesztett mobilalkalmazás a Google hangalapú asszisztensének hangfelismerő technológiáját alkalmazza a wifi-képes LG háztartási gépek − többek között mosó- és szárítógépek, hűtőszekrények, sütők, mosogatóképek, porszívók, klímaberendezések, légtisztítók − vezérléséhez.

Mit jelent a valós párbeszédnek megfelelő vezérlés?

A felhasználók szóban utasíthatják a ThinQ alkalmazást arra, hogy ellenőrizze, mennyi idő van még vissza a mosóprogramból, vagy például hazafelé, vezetés közben állíthatják be a lakás hőmérsékletét anélkül, hogy akár csak rá kellene pillantaniuk a telefonjukra.

Az app hasznos információkat szolgáltat a felhasználóknak a háztartási gépeik tulajdonságairól és funkcióiról, valamint figyelmeztet a karbantartási és hibaelhárítási feladatok esetén. Ha megkérdezzük az applikációt, hogyan működik a légtisztítónk automatikus funkciója, vagy mit jelent a hűtőszekrényen felvillanó sárga jelzés, az alkalmazáson keresztül azonnal megkaphatjuk a helyes választ.

Még vannak további ötletei

A ThinQ nem csak a termékhasználathoz kapcsolódó általános kérdések többségét képes megválaszolni, de a felhasználói szokásairól, tevékenységéről is összefoglalókat készít, melynek nyomán hasznos háztartásvezetési tippeket ad.

A továbbfejlesztett alkalmazás még ebben a hónapban elérhetővé válik Dél-Koreában, a negyedik negyedévben Észak-Amerika, jövőre pedig Európa kulcsfontosságú piacai következnek majd. A 2019-es IFA látogatói az LG okosotthon-megoldásainak teljes kínálatát megtekinthetik szeptember 6. és 11. között Berlinen.

Borítóképünk illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!