Interneten válaszol

2021.04.14. 14:47

Itt élőben kérdezhetjük a digitálisan újraalkotott Einsteint

Zavarba ejtően valóságos a 20. század egyik legnagyobb tudósának mesterséges intelligenciával működő oldala. Érdemes kipróbálni.

Forrás: Digital Humans

Fotó: Zoltán István Bíró

Magyarul nem, de még a legegyszerűbb angolsággal is valós időben lehet faggatni Einstein interneten digitálisan létező másolatát-változatát. A mesterséges intelligenciával működő oldal grafikája meghökkentően realisztikus, s a nagy tudós nem csak a saját, valahai hangján válaszol jó mimikával a kérdésekre, hanem a rendszerbe hatalmas mennyiségben bevitték személyes és tudományos adatait is.

Az MI segítségével nem előre megírt sablonválaszokat ad a tetszőlegesen feltehető kérdésekre, hanem mint egy igazi párbeszédben, természetes nyelvi motorját és tudásbázisát használva „gondolkozik”, arra a konkrét kérdésre reagál, amit feltettünk.

éppúgy kérdezni lehet akár borzas frizurájáról, öltözködési szokásairól, mint a relativitás elméletéről.

Az oldalra lépve bennünket zavarba ejtett a vizuális kidolgozottsága, s hiába tudtuk, hogy számítógépes kreációjával van dolgunk, nehéz még a digitális Einsteintől is kérdezni. Így hát egy szándékosan buta kérdést tettünk fel (angolul), hogy a zavaros fogalmazás netán majd összezavarja a mesterséges intelligenciát.

– Milyen hosszú a végtelen? – tettük fel a bamba kérdést, de „Einstein” remekül válaszolt:

– A végtelen határtalan mennyiség, nagyobb, mint bármelyik valós szám – válaszolta habozás, késlekedés nélkül, mint egy igazi csevegésben.

A „digitális embereket” készítő UneeQ egyébként ügyfélszolgálatok és csevegőalkalmazások számára dolgozik, s mellékesen fejlesztette Albert Einstein digitális verzióját.

Persze zavarba lehet hozni, a Fast Company munkatársa a feleségéről kérdezte és erre a faggatózásra már csupán kitérő választ adott.

Einstein arca lenyűgözően emberi, hangja mintha régi filmekről szólna.

Ez is újdonság a UneeQ munkájában, mert íme, a nagyvállalatok számára készített okos ügyfélszolgálati robotoknak emberi arcot tudnak készíteni a beszédjükhöz igazodó, élő mimikával.

A cég szerint hamarosan digitális emberek fogják mindenütt átvenni az ügyfélszolgálati munkákat.

Íme, alább látható Anna – természetesen más néven is megrendelhető – aki már elérhető, megvásárolható Pro és Enterprise változatokban és ingyenes próbaidőre is adják. Anna három különböző stílusopcióval rendelkezik, a szakmai megjelenéstől az alkalmiig – ahogy a kedves vevő óhajtja.

Ilyen például a kardiológiai ügyelet asszisztense is, aki a digitális ellátásban vehet le adminisztratív terheket az egészségügyi szakemberek válláról:

Borítóképünk a UneeQ által készített nyitóoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!