Járvány

2020.03.31. 14:20

Ingyenes e-aláírás is segíti a vállalkozókat

A globális egészségügyi vészhelyzet miatt április végéig ingyenes a minősített e-aláírás megszerzése és használata a TrustChain Platformon.

Forrás: Shutterstock

Az itt kipróbálható e-aláírás megszerzése és használata a TrustChain digitális szerződéskötő platformon április végéig, illetve amennyiben szükséges, ezt követően is ingyenes.

A TrustChain Platformon keresztül kizárólag minősített elektronikus aláírások tanúsítványainak megszerzésére van lehetőség, ezen tanúsítványok kibocsátását szerződött bizalmi szolgáltató partnere, az Evrotrust Technologies AD biztosítja. A felhasználók az Evrotrust mobil applikáció segítségével láthatják el minősített e-aláírásukkal a TrustChain Platform segítségével létrehozott dokumentumaikat.

Az elektronikus aláírás a digitális aláíráshoz rokonítható fogalom, ugyanakkor a digitális aláírás kifejezés elsősorban a technológiával foglalkozik, az elektronikus aláírás fogalma pedig a technológia mellett a jogi fogalmat is lefedi.

Az elektronikus aláírás jogilag elfogadott hitelességet ad, ami nagyon fontos különbség.

A Minősített Elektronikus aláírás (QES) az egyetlen olyan aláírás típus az Európai Unió területén, amelynek joghatása megegyezik a kézírásos aláírásokéval.

A magyar Polgári Perrendtartás (2016. évi CXXX. törvény) 325. § f) pontja értelmében, a minősített elektronikus aláírással és ebbe ágyazott időbélyeggel ellátott okirat teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!