Kicsi, de megy

2021.03.23. 06:00

Íme, az elektromos dobozautó, ami lenyomta a Tesla Model 3-at

Van az az ár, amin a kispolszki mai másolatának kinéző elektromos autó győztes lesz. Ennyiért mi is megvennénk.

Forrás: Wuling Motors

A januári és februári adatok alapján a világ legkelendőbb elektromos autóját, a Teslákat is eladási számokban verő népautót úgy hívják, hogy Hong Guang Mini EV. Nem lebecsülendő teljesítmény ez egy ismeretlen kocsitól még akkor sem, ha kicsi és némileg bizonyára kényelmetlen:

az elektromos a meghajtása és az ára mindent megmagyaráz.

A kisautó gyártója a kínai állami tulajdonú SAIC Motor, a Wuling Motors és az amerikai General Motors, a helyiek egyszerűen csak Wulingnek hívják. Népszerűségét akkor lehet megérteni, ha figyelembe vesszük, hogy

ára felszereltségtől függően jüanról átszámítva 1,3 és 1,5 millió forint között van.

Méreteiben – nem külcsínben – mondjuk a Smartot hozza: a kis doboz tengelytávolsága 194 centiméter, alig 292 hosszú, és majdnem 150 centi széles. Úgy mondják, négyen elférnek benne – végül is szándék kérdése az egész, ha figyelembe vesszük a kínai és az indiai közlekedést bemutató filmek tanulságait.

Állítólag töltésenként 170 kilométert lehet megtenni vele. Nem száguldozásra találták ki, a maximális sebessége 100 kilométer per óra: tulajdonképpen méretéből és környezetbarát meghajtásából adódóan ideális városi, elővárosi közlekedésre. Ha a hátsó üléseit lehajtjuk, még egy kis csomagtartóval is büszkélkedhet.

A Hong Guang Mini EV tavaly nyáron startolt el és meglepő siker lett. Egyelőre csak Kínában értékesítik, de megkockáztatható, hogy másutt is lenne, aki megveszi.

Borítóképünkön a Hong Guang Mini EV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!