Tippek-trükkök

2019.04.04. 06:00

Így nézhetjük meg, ki követ a Facebookon

Talán nem mindenki tudja, hogy nem csak az ismerősök, a kedvelők, hanem mások is követhetik a közösségi oldalon.

Forrás: Shutterstock

Akár magán, akár céges oldalt működtetünk a Facebookon, érdekes lehet, vajon kik láthatják a posztjainkat: alkalmasint többen, mint hinnénk. Mert nem kell feltétlenül lájkolni ahhoz, hogy kövessenek.

A kulcs a „Beállítások”-ban van

Hogy a lényeggel kezdjük: amennyiben a még mindig kissé eldugott helyen fellelhető Beállításokban a bejegyzések „Nyilvános”-ra vannak állítva – és többnyire ez a helyzet –, akkor az emberek csendben követhetnek minket anélkül, hogy az ismerőseink lennének.

Ez nem baj, ha nincs ellenünkre a korlátlan nyilvánosság, csak jó tudni, hogy a bejegyzéseink megjelenhetnek tudtunkon kívül mások hírfolyamában.

A beállítás megváltoztatásához kattintsunk a Facebookon jobbra fent a lefelé mutató nyílra, a baloldalt megjelenő menüben válasszuk a „Nyilvános bejegyzések” opciót, majd döntsünk az „Ismerősök” vagy a „Mindenki” lehetőség között.

Ha látni akarjuk, ki követ

Apró különbségtételről van szó: ha egy Facebook-felhasználó kedveli az oldalunkat, már követi is (ha csak ki nem kapcsolja kézzel a követés funkciót). Ám lehet úgy követni, ha nem lájkol, ha nem ismerős az illető.

A követők listáját úgy tudjuk megnézni, hogy megnyitjuk a profilunkat, kattintunk az Ismerősök, majd a Továbbiak, s a Követők gombra. (Ha nincsenek követőink, nem jelenik meg ez a lehetőség.)

Amennyiben azt szeretnénk, hogy valaki ne kövessen többé, az ismert módon bármikor letilthatjuk. Írjuk a nevét a Beállítások/ Bal menü/ Tiltás/ Felhasználók tiltása ablakba és hagyjuk jóvá a döntésünket a „Tiltás” gomb lenyomásával.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!