Takarékos tipp

2019.05.27. 17:58

Így lehet ingyen parkolni csütörtökön az egész országban

A két éves Parkl hazai mobilalkalmazás már egy alkalmazáson belül kínál megoldást a parkolásra és az elektromos töltésre is. A jelentős szolgáltatásbővülést ingyenes parkolással ünnepli a cég május 30-án, csütörtökön.

A jó hír minden budapesti zárt téri partnerüket, valamint az összes fizetőövezetes parkolózónát érinti az egész országban.

A Parkl a kezdetek óta piaci rést használ ki, amely egyrészt megoldást kínál a kihasználatlan parkolóhelyek megtöltésére, másrészt leegyszerűsíti a parkolást már meglévő parkolóházak területén.

Tavalytól egyre több helyen váltak elérhetővé parkolóházakban Parkl elektromos töltők, s nemrég elindult a közterületi parkolás funkció is, amellyel az utcai parkolásunkat is az alkalmazáson keresztül intézhetjük az egész ország összes fizetős parkolózónájában.

Hogyan működik a Parkl?

Az iOS-re és Androidra letölthető Parkl térképen mutatja a rendelkezésre álló zárt téri parkolóhelyeket – köztük a nagyközönség számára korábban rejtett szállodák, irodaházak, társasházak garázsait – melyek nagy részét csak az applikáción keresztül tudjuk elérni, de a szolgáltatás ennél is tovább megy.

Amellett, hogy megkímél minket a készpénzes fizetéstől, nem kell bajlódnunk a ki-bejutással, illetve a papír alapú parkolójegy váltással sem, hiszen az app automatikusan nyitja a parkolóház sorompóját. Ha pedig végeztünk, akkor nem kell aprókat keresni és az automatánál várni.

Az utcán is ennyire egyszerű

Év elejétől köztéri parkolással bővült: ezzel az egész ország területén minden fizetős parkolózónában lehet az appon belül bankkártyával fizetve parkolni, amely nem zárol előre összeget és egyenleg feltöltés sem bonyolítja a használatát, csak a végösszeget vonja le a parkolás végén.

Tavaly startolt el a Parkl elektromos töltési szolgáltatása, amellyel egyre több helyen kiszolgálják az autósokat.

Hogyan működik az egy napos ingyenesség?

Az elmúlt időszak szolgáltatásbővüléseit szeretné felhasználóival együtt ünnepelni a Parkl, ezért május 30-án a fővárosi zárt téri és az országos utcai parkolási szolgáltatását is ingyenessé teszi egy egyszeri parkolás erejéig, felhasználói fiókonként 2000 Ft-os keretösszegig az egész országban.

A keretösszeg minden regisztrált felhasználó rendelkezésére áll május 30-án, csak a PARKL1 kódot kell beírni a Beállítások/Kuponok menüpontban aznap éjféltől másnap éjfélig. Ezt követően az első parkoláskor automatikusan felhasználja a rendszer az adott kódot, így ingyen parkolhatunk.

Borítókép: Parkl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!