Boldogít a pénz?

2020.01.08. 16:11

Hatalmas összeget osztogat csupán a követéséért egy milliárdos

Egymilliárd jent (2,7 milliárd forintot) oszt szét Twitter-követői között a kattintásért egy dúsgazdag japán.

Forrás: Shutterstock

Maezava Juszaku japán milliárdos úgy fogalmaz, „társadalmi kísérlet” keretében osztja a pénzt, hogy

megnézze, boldogabbá teszi-e a felhasználókat a pénz.

A fejenként 1 millió jennel (2,7 millió forinttal) gazdagodó 1000 embert azon követői közül választja ki véletlenszerűen a milliárdos, akik megosztották egy január 1-jei Twitter-bejegyzését.

ZOZOTOWN新春セールが史上最速で取扱高100億円を先ほど突破!!日頃の感謝を込め、僕個人から100名様に100万円【総額1億円のお年玉】を現金でプレゼントします。応募方法は、僕をフォローいただいた上、このツイートをRTするだけ。受付は1/7まで。当選者には僕から直接DMします! " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#月に行くならお年玉 pic.twitter.com/cKQfPPbOI3

— Yusaku Maezawa (MZ) 前澤友作 (@yousuck2020) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">2019. január 5.

„Ez egy komoly társadalmi kísérlet” – mondta Maezava YouTube-videójában, hozzátéve, hogy reményei szerint a kezdeményezés a tudósok és a közgazdászok érdeklődését is felkelti.

A 44 éves üzletember, aki tavaly novemberben 900 millió dollárért adta el a Zozo online divatkereskedését, elmondta, hogy rendszeres felmérésekkel fogják nyomon követni a kiosztott pénzek hatását.

Maezava, aki

a SpaceX 2023-ra tervezett Hold-körüli utazásának első magánügyfele,

szívesen költ drága műtárgyakra és sportautókra, de előszeretettel foglalkozik olyan elméletekkel, mint például egy pénz nélküli világ gondolata.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!