Ütős lesz

2019.01.11. 06:00

Elképesztően olcsó a Xiaomi szuper okostelefonja

Aki később fog a mostani mobiljáról váltani, s keveset akar költeni, annak érdemes várni a Redmi Note 7-es hazai változatára. Megérheti.

Három jó hírünk van a Redmi Note 7-essel kapcsolatban. Egyrészt kitűnő kamerákkal szerelték, másrészt van olyan szép, mint a legdrágább vetélytársai. A legmeggyőzőbb azonban, hogy mindezt mennyiért adják: 999 jüan (körülbelül 150 dollár), azaz átszámítva 42 ezer Ft az ára.

Ami a részleteket illeti: a divatosan faltól falig érő, 6,3 hüvelykes 19,5: 9 képarányú, 1080p-es kijelző hátoldalán dupla objektív van. Az egyik f/1.8-as, 48 megapixeles (nem elírás!), a másik 5 megapixeles. Utóbbi lencse a képek mélységélességét hivatott támogatni.

A szelfikamerája 13 megapixeles.

A motorháztető alatt korrektnek mondható Snapdragon 660-as dohog, 3/4/6 GB RAM, valamint 32/64 GB háttértár, és értékelendő 4000 mAh-es akkumulátor társaságában.

Persze van USB-C töltés és nem hagyták le a fejhallgató-csatlakozót sem.

Nekünk még várni kell a vásárlással

Bár még a múlt héten Lei Jun vezérigazgató bejelentette, hogy a Redmi most már önálló márkaként fog működni, de azért a Xiaomi nem merte teljesen elengedni a kezét.

Így most a mobil hátlapján a következő logo díszeleg: Redmi by Xiaomi.

Hiába olyan jó az ára, még ne rendeljük meg online, mert a startnál szokás szerint először csak a kínai piacra küldött Note 7-es még nem ismeri a magyar nyelvet, s B20 sincs a mobilban. Ezek majd az európai kiadásban jelennek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!