Életmentő kedvelés

2019.04.24. 17:07

Egy lájkért egy dollárt fizet Bill Gates

A dolog nem átverés, bár a pénzt nem a lájkolók kapják: igazán nemes célra megy.

Bill Gates, co-chair of the Bill & Melinda Gates Foundation, delivers his speech during a press conference announcing the programme for partnership of the "Our Global Goals" project in Tokyo on November 9, 2018. - The Japan Sports Agency and the Bill & Melinda Gates Foundation announced a new partnership to utilise the momentum of the Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Games to increase awareness of the UN's Sustainable Development Goals (SDGs). (Photo by Toshifumi KITAMURA / AFP)

Idén a Bill & Melinda Gates Alapítvány minden #VaccinesWork hashtaggel ellátott posztra érkezett lájk vagy megosztás után 1 dollárt,

összesen 1 millió dollárt adományoz az UNICEF javára,

hogy minden gyermek megkaphassa a szükséges életmentő vakcinákat.

Az UNICEF a ma kezdődő Immunizációs Világhéten (április 24-30) indítja el legújabb globális kampányát, hogy felhívja a figyelmet a létfontosságú védőoltások előnyeire.

A gyermekjogi szervezet a Bill & Melinda Gates Alapítvánnyal, az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és a Gavi, the Vaccine Alliance nevű szervezettel együtt a közösségi média erejét felhasználva népszerűsíti az életmentő és biztonságos védőoltásokat, írja az Origo.

A védőoltások évente akár 3 millió életet is megmenthetnek.

A gyermekeket megvédhetik az olyan súlyosan fertőző vagy halálos betegségektől, mint a kanyaró, tüdőgyulladás, kolera és diftéria. A vakcináknak köszönhetően 2000 és 2017 között csökkent a kanyaró miatti halálozások száma, a járványos gyermekbénulás pedig hamarosan teljesen eltűnhet.

Az oltások a betegségekkel szembeni védelem legkifizetődőbb eszközei – a gyermekek immunizálására fordított egyetlen dollárral 44 dollárt takaríthatnak meg azzal, hogy megelőzik a későbbi költséges kezeléseket.

Borítóképen Bill Gates (Fotó: AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!