olcsóbb és pontosabb

2019.01.26. 12:00

Drónokkal védekeznek a patkányok ellen

Először vetettek be drónokat rágcsálóirtáshoz, hogy patkánymentesítsék a Galápagos-szigeteket – jelentette be a Galápagosi Nemzeti Park (PNG).

This handout photo released by the Galapagos National Park communications office shows park rangers monitoring the placement of rat poison on North Seymour Island in the Galapagos Archipelago on January 16, 2019. - Ecuador used drones to scatter rat poison on one of the Galapagos Islands in a bid to protect species, including the world's only nocturnal seagull, the archipelago's national parks authority said Thursday. (Photo by HO / GALAPAGOS NATIONAL PARK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE-MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/GALAPAGOS NATIONAL PARK/HO" NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS-DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS-GETTY OUT

Fotó: AFP

Mintegy 3000 kilogramm mérget dobtak le az akcióban, amelyben elsőként használtak drónokat ilyen célra, bár a vadőrök is kihelyeztek már néhány adagot.

„Pontosabban jut célba a szer, és csökkennek is a kisebb és a közepes szigetek patkánymentesítésének költségei”

- mondta Karl Campbell, a programot támogató Island Conservation környezetvédő szervezet igazgatója.

A szigetekre behurcolt rágcsálók károsítják a terület egyedülálló élővilágát.

A vidék számos tengeri szárnyasnak, köztük fregattmadaraknak és a csak itt élő fecskefarkú sirálynak nyújt költőhelyet.

Néhány napja fejezték be a North Seymour- és a Mosquera-sziget patkánymentesítését. A PNG közleménye szerint két faj volt a célkeresztben, a házi patkány és a vándorpatkány.

Az Ecuador közelében fekvő csendes-óceáni szigetlánc egyedülálló faunájáról és flórájáról híres. Ökoszisztémáját, amely az egyik legérzékenyebb a világon, az UNESCO 1978 óta a világörökségi helyszínek közé sorolja.

Borítókép: a Galápagosi Nemzeti Park munkatársai mérik fel, hova érdemes patkánymérgeket kiszórni

AFP / HO / GALAPAGOS NATIONAL PARK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!