A szomszédban működik

2019.01.03. 09:36

Bécsben már 250 nyilvános töltőállomás működik elektromos autóknak

Az elektromos autók nyilvános töltőállomásait az év folyamán több mint 30 ezer alkalommal vették igénybe.

Elektromos autót töltenek a Mobil jármûipari és logisztikai szakkiállításon Zalaegerszegen 2017. június 1-jén. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A bécsi hálózat kiépítéséért és üzemeltetéséért felelős Wien Energie az MTI tudósítása alapján közölte: a töltőállomások 385 ezer kilowattóra elektromos energiát használtak fel az év folyamán, ami 160 átlagos háztartás éves áramfogyasztásának felel meg.

A város területén elhelyezett elektromos töltőállomásokat eltérő gyakorisággal vették igénybe az autósok. A használati szokásokról szerzett tapasztalatokat a hálózat további bővítésénél figyelembe fogják venni.

Bécs városa 2020-ra ezerre kívánja bővíteni a hálózatot. A meglévő 250 mellé az idén még 400 állomás épül. A tervek szerint a város területén sehol nem kell majd 400 méternél hosszabb utat megtenni a legközelebbi elektromos töltőállomásig.

A közterületen jelenleg működő 250 töltőállomás mellett még 670 állomás érhető el fizető parkolókban, parkolóházakban és szupermarketeknél. Ezeknek a korlátozottan elérhető töltőállomásoknak a használati és áramfogyasztási adatait a Wien Energie statisztikái nem tartalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!