#kikapcs mozgalom

2020.02.03. 19:15

Bárkiből lehet online bántalmazott (videó)

A kütyük adta és a valódi élmények öröme közötti különbséget akarják megmutatni.

Forrás: Shutterstock

Az online bántalmazás minden generációt érint: a #kikapcs – Mobil OFF, Élmény ON mozgalom rendhagyó osztályfőnöki órákat tart.

A résztvevők a FOMO című film vetítése utáni, rendhagyó osztályfőnöki óra keretében dolgozhatják fel a történet által felvetett súlyos kérdéseket, mindezt a szereplők és szakember bevonásával.

A mozgalom missziója, hogy összefogja hazánk legjobb családbarát tudományos-, szórakoztató-, sport- és turisztikai központjait, hogy közös fellépéssel mutassák meg:

élményekből a valódi életben sincs hiány.

Addig, amíg valaki megtalálja az egészséges egyensúlyt a valós élmények megélése és a kütyük által szerzett kikapcsolódás öröme között, addig nincsen semmi probléma. Ám egy friss felmérés szerint a magyarok több mint fele a vécére is gyakran mobillal megy, 45 százalékuk ébredés után először a telefonja után nyúl, közel kétharmaduk pedig a mobilját nézegeti elalvás előtt.

A felnőtt generációk számára a tudatos önvizsgálat, míg a fiatalok körében a tudatos digitális tartalomfogyasztásra nevelés elengedhetetlen. Ehhez kíván a #kikapcs mozgalom segítséget nyújtani.

Hartung Attila filmjének fiatal főszereplői olyan helyzetekbe keverednek, amik nemcsak a mindennapok látleletét adják át a nézőknek, hanem súlyos és komoly kérdéseket is felvetnek a digitális technológia, az emberi kapcsolatok, a felelősség és a következmények tekintetében.

Szántó Mónika, a mozgalom egyik alapítója elárulta, azzal, hogy két éve kimondták, mobil off, látszólag szembementek minden jelenlegi trenddel, pedig a digitalizáció helyes mederbe terelése sohasem volt annyira aktuális téma, mint most.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!