Vége a notchnak?

2021.08.06. 06:00

Az OPPO sikeresen eltüntette a kameralyukat

Emlékszünk még a 2017 előtti idők mobiljaira, amiken még nem volt lyukba préselve a szelfikamera?

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az iPhone X-zel kezdte az Apple, majd az androidos gyártók kezdték másolni a megoldást. Ez lehetővé tette, hogy a készülék méretének növelése nélkül tudjanak nagyobb kijelzőt adni a felhasználóknak – cserébe viszont el kellett viselnünk egy bevágást, egy nem túl tetszetős szelfis kameralyukat az előlapon.

A kameralyuk eltüntetésével – azaz, hogy a szelfikamerát „egyszerűen” az előlapi kijelző alá dugják el –

eddig igazán csak a ZTE foglalkozott. A gyártó Axon 20 5G nevű kijelző alatti szelfikamerás mobilja azonban képminőségében elmaradt a várakozásoktól, bár állítólag az új Axon 30 5G már jobb képeket lő majd.

Most az OPPO is bemutatta a kijelző alatti kameráját, amely a gyártói oldalon látható képek szerint igen jól sikerült.

OPPO

A leírás szerint részben a mesterséges intelligencia által végzett korrekcióknak, részben pedig az új kijelzőpanelnek köszönhető az eredmény.

Az új panel kijelzője 400 PPI-s felbontású a kamera fölötti területen, s átlátszó kábelezést is bevetettek.

A ZTE-t alaposan lepontozó DxOMark természetesen még nem szólalhatott meg, s egyelőre csak az – ígéretes – gyártói oldalon közzétett, a protopípus mobillal készült alábbi szelfit láthatjuk (teljes méretben).

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!