Videójátékot játszik

2021.02.03. 15:26

Agyi implantátum van a majom fejében: állítólag boldog (videó)

Elon Musk nem csak a világ leggazdagabb embere, hanem kiváló showman is, aki kéthetente tud akkorákat mondani, hogy tele lesz vele a világsajtó.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A feltaláló milliárdos üzletember most éppen egy menő Clubhouse interjúban tett meglepő kijelentéseket. Azt már mindenki megszokhatta, hogy döbbenetes számokat közöl a Tesláról, a Mars hamarosan bekövetkező emberi gyarmatosításáról (öt és fél évnyire vagyunk szerinte a kezdéstől), egyedi űrrakéta-fejlesztéseiről – s ezek ráadásul rendre nagyjából valóra is válnak.

Azonban most megint megakasztotta a lélegzetet az exkluzív Clubhouse hallgatóiban, mert váratlanul elárulta, hogy egyik rendhagyó startupjának, a Neuralinknek

van egy majma, amelyiknek chip van az agyában és így videójátékokat tud játszani.

Kissé kanyargós okfejtés, a vörös bolygó meghódítása és mémjei után hintett el majomügyben a beszélgetőtársaknak kevés, ám meredek mondatot.

Arról beszélt, hogy cége, a Neuralink Corp agy-számítógép interfészt fejleszt. Az említett majom koponyájában már el is helyeztek egy apró, vezeték nélküli implantátumot, s így a majom a chip támogatásával tud gamerkedni.

Legutóbb tavaly augusztusban lehetett furcsa híreket hallani a Neuralinkről: ekkor „Fitbit-szerű” (a Fitbit népszerű okosóra) implantátumot helyeztek el sertésekben. A disznók sebészi beavatkozással kaptak – állítólag fájdalommentesen – pénzérme nagyságú agyi implantátumokat.

Most

„ennek a majomnak vezeték nélküli implantátum van a koponyájában, apró vezetékekkel, és ő képes lett videojátékokat játszani. Nem tudja, hogy implantátum van az agyában – ő egy boldog majom”

– így Musk, majd hozzátette, hogy „a világ legszebb majomlétesítményei a cégénél annak”.

A majom véleménye még nem ismert, de állítólag egy hónapon belül videón bemutatják a nagyközönségnek.

Elon Musk meg van győződve róla, hogy a jövőben nagyon hasznosnak lehetnek ezek a készülékek. Fájdalommentesen, egynapos műtéttel beültethetőek, komoly agy- és gerincvelő-problémákat orvosolnának vele, valamint vakságra, bénulásokra és hallási gondokra is megoldást jelenthetnének. Persze ezek hosszútávú célok még szerinte is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!