Samsung TV 2019

2019.02.16. 06:00

A szépművészeti festményei a képernyőn – ultranagy tévéken

Az új QLED TV kínálattal a portói Samsung European Forum kiállításon rukkoltak elő. A készülékek márciustól érkeznek Magyarországra.

A koreai óriásvállalat 8K Q950R modelljei 65 colostól egészen 98 colos kivitelig érhetők el, míg a 4K Q90R, a Q85R, a Q80R, a Q70R és a Q60R modellek 43-tól 82 colos képernyőméretig terjednek.

A teljes 2019-es QLED termékvonal összesen több mint 20 modellből áll.

Mivel a felhasználók ezt igénylik, a Samsung hosszabb távú stratégiájának részeként az idei kínálatban minden eddiginél nagyobb számú ultranagy TV érhető el.

A minél nagyobb képátlót keresik

A HIS Markit globális üzleti adatai alapján 2,1 millió 75 colos vagy nagyobb méretű TV került forgalomba 2018-ban, 2019-ben további 43 százalékos növekedés várható, így év végére 3 millió ultranagy televízió kerül a piacra.

2022-re ez a szám az 5,8 milliót is elérheti.

Nagy betekintési szög és mélyfekete színek

A 2019-es QLED tévék új, kiterjesztett betekintési tartományt nyújtó technológiával érkeznek, amely megváltoztatja a kijelzőt alkotó panelek struktúráját, így a háttérvilágítás fénye egyenletesen oszlik el a képernyőn.

A fejlesztésnek köszönhetően valódi mélyfekete árnyalatokkal és még szélesebb betekintési szöggel biztosítanak tűéles képeket. A Direct Full Array technológia pedig lehetővé teszi, hogy a kontraszt arányát még finomabban szabályozzuk, így a fekete még mélyebb lesz, anélkül, hogy a színek elmosódnának.

A 8K modellek után már a Samsung új QLED 4K készülékei is az új fejlesztésű Quantum Processzorral érkeznek, melynek köszönhetően a 4K tévék bármilyen forrásból származó tartalmat képesek átalakítani.

Mesterséges Intelligencia alapú felskálázási technológiájukkal

az új QLED 4K TV-k optimalizálják az alacsonyabb felbontású tartalmak 4K képernyőkön történő megjelenítését, így a felbontáson túl a színek élénkségét, a képminőséget és a hangot is minden jelenetben.

A tévék HDR10+ kompatibilisek: ez a technológia külön szabályozza az egyes jelenetek kontrasztját, így a világos jelenetek fényesebbek, a sötétek pedig még mélyebbek lesznek. Támogatják az új HDMI 2.1 (8K, 60P) szabványt is, s a QLED 8K tulajdonosok akár a streaming szolgáltatók tartalmait is nézhetik 8K minőségben a 8K AI felskálázási technológiának köszönhetően.

Még több kényelmes digitális megoldás

A továbbfejlesztett intelligens asszisztens, az új Bixby lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy könnyedén hozzáférjenek a kívánt tartalomhoz hangalapú utasítások segítségével.

Az újgenerációs okostévéken elérhető új iTunes Filmek és TV-műsorok applikációval a felhasználók hozzáférhetnek meglévő iTunes könyvtárukhoz, kedvükre válogathatnak, valamint vásárolhatnak vagy kölcsönözhetnek tartalmakat a szolgáltatáson keresztül.

Apple AirPlay 2 támogatással könnyedén elérhetik és megjeleníthetik a Samsung Smart TV készülékükön az Apple eszközeiken tárolt tartalmakat.

Emellett az Amazon Alexa és Google Assistant szolgáltatásokkal is kompatibilisek lesznek, így a felhasználók ezen szolgáltatásokon keresztüli hangvezérléssel is irányíthatják a készüléket.

Műtárgy lehet kikapcsolt állapotban

A Háttér Módnak köszönhetően a QLED tévék hozzáférést biztosítanak a legfrissebb hírekhez, időjárási adatokhoz, emellett pedig a felhasználók különböző fényképeket és műalkotásokat is megjeleníthetnek a képernyőn, mialatt a TV kikapcsolt állapotban van.

A Háttér Módban egyedi témák széles választéka érhető el, melynek segítségével a vásárlók a saját ízlésüknek megfelelően díszíthetik otthonaikat, emellett pedig a kijelzőt zenével is szinkronizálhatják, ha éppen nem nézik a televíziót.

A készülékre csatlakoztatott automatikus fényérzékelő az energiatakarékosság érdekében mindig a környezethez optimális fényerőre állítja be a képernyőt.

Új The Frame QLED technológiával

Bemutatták a 2019-es The Frame készüléket is, amely már QLED kijelzővel kerül forgalomba.

Művészeti Módban a The Frame kijelzőjén művészeti alkotások, képek és festmények jelennek meg digitális formában. Ezek a műalkotások egy pillanat alatt művészeti galériává varázsolják a nappalinkat, s a fényérzékelőjének köszönhetően a képernyő színei és fényereje mindig illeszkednek a szoba fényviszonyaihoz.

A The Frame a QLED kijelzővel kiváló képminőséget biztosít használat közben, míg kikapcsolt állapotban több mint 1000 műalkotáshoz nyújt hozzáférést.

A The Frame Art Store-on keresztül a felhasználók a világ legjelentősebb galériáinak, köztük a magyar Szépművészeti Múzeum jól ismert festményeihez férhetnek hozzá és ezekből választhatják ki, hogy mely műalkotás(oka)t szeretnék a televíziójuk segítségével viszontlátni a nappalijuk falán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!