Samsung dizájn

2021.04.12. 17:52

A minimalista formatervezés hasznos egyszerűségével

A terméktervezés során bizonyos, feleslegesnek tűnő elemek elrejtésével vagy kihagyásával letisztultabb formavilág érhető el. Ehhez elég, ha a dizájnerek meghatározzák, melyek a termék működéshez elengedhetetlen részletek.

Forrás: Shutterstock

Legújabb Neo QLED TV modelljeinek tervezésekor a Samsung mérnökei is olyan látványvilágot hoztak létre, amely

a szükségtelen részletek tudatos elhagyásával teremt értéket.

A készülékek működése és a leginkább fontos funkciók megőrzése elsődleges a televíziók esetében, a Samsung tervezői azonban emellett a felhasználás körülményeit is figyelembe vették. A felhasználói tapasztalatok alapján azokat a tényezőket, amelyek zavarhatják a nézőt a tévé használata közben, eltávolították a Neo QLED 8K készülékekről.

Fotó: Samsung

Korlátok-keretek nélkül

A Samsung Neo QLED 8K készülékek káváit közel nullára csökkentette a vállalat,

a 0,8 mm keskeny, rozsdamentes acélkeret eltűnteti a határokat a kijelző és környezete között,

így a készülék szinte lebeg a levegőben.

A képernyő hátuljába beépített hangszóró és a mélynyomó rendszer gazdag hangzást biztosít, nincs szükség külső hangrendszerre. A mesterséges intelligenciát alkalmazó technológiával pedig a készülék környezetéhez és a tartalom típusához igazított hangzást érhetnek el.

One Connect újragondolva

A falra szerelhető modellekhez általában a termékbe és a falba beágyazott kiegészítőkre van szükség, míg az állványos tévékhez asztalok vagy egyéb bútorok szükségesek, amelyek esetenként útban lehetnek és zavaróvá válhatnak. A megújult One Connect optimalizált méretét és vastagságát a különböző lakókörnyezetek alapos vizsgálatával határozták meg, annak lemezes, keskeny kialakítása jelentősen megkönnyíti a telepítést.

A korábbi One Connect átalakításával új tartozék készült. A „Felszerelhető észrevétlen csatlakozás” a korábbi modellekhez képest sokkal kisebb helyet foglal, és elrejthető a készülék mögé, úgy, hogy felszerelhető annak hátoldalára. A televíziókészülék elemeit is átalakították, így például a kábel bemeneti modul helye is megváltozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!