Járvány

2021.01.20. 14:52

A Google pályázatot indít a közép- és kelet-európai régióban

A keresőóriás kétmillió eurónyi támogatást oszt szét a pályázat során kiválasztott magyarországi, valamint további tíz ország kedvezményezettei között, hogy segítse a szervezeteket a gazdasági újraindulást célzó jótékony projektjeik megvalósításában.

Forrás: Shutterstock

A nonprofit és forprofit szervezetek, valamint oktatási intézmények jelentkezését március elsejéig itt várják.

A járványhelyzetben a technológia létfontosságú eszközzé vált az európai vállalkozások és a közösségek számára – segítséget nyújtott számunkra a pontos egészségügyi információk megkeresésétől kezdve az élelmiszerek online megvásárlásán át egészen a szeretteinkkel való kapcsolattartásig. Mindez rámutatott annak szükségességére, hogy egy, mindenki számára hozzáférhető digitális jövőt építsünk, különösképpen most a gazdasági újraindulás időpontjában – fogalmaz a Google közleménye.

A Google elkötelezett abban, hogy segítse ezen célok elérését. A vállalat 2020-ban ígéretet tett arra, hogy Európában, Közel-Keleten és Afrikában 10 millió embernek és vállalkozásnak segít a digitalizációban, a növekedésben és új életpályák elindításában. Tavaly csak a közép-kelet-európai régióban 250 ezer, Magyarországon 17 ezer embernek segített digitális készségeik fejlesztésében, vagy egy új, digitális karrierre való váltásban.

Bíró Pál, a Google Magyarország vezetője elmondta:

„Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, amivel hozzájárulhatunk a digitális készségekben mutatkozó – a vírushelyzet alatt megnövekedett – szakadék csökkentéséhez. Magyarországon 2016 óta veszünk részt a digitális oktatás támogatásában. A Google.org Impact Challenge egy újabb fontos lépés a digitális készségek fejlesztésének támogatásában.”

A Google most olyan kezdeményezéseket keres, amelyek célja a gazdaság újjáépítése és egy befogadóbb társadalom megteremtése. A pályázaton csak jótékony projektek indulhatnak, függetlenül méretüktől és érettségük fokától – legyen szó egy új ötletről vagy egy, már jól bevezetett tevékenységről. A jelentkezők székhelye a következő országokban lehet: Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia vagy Szlovénia.

„Napjainkban a digitális forradalom kellős közepén – amikor ráadásul egy koronavírus-járvány kényszerít minket arra, hogy mindennapos megszokásainkat újragondoljuk – talán minden eddiginél nagyobb szükség van az innovációra és az innovatív gondolkodásra. Ezért vagyok büszke arra, hogy részt vehetek a Google.org Impact Challenge pályázatban, amely jótékony célú projekteket vár vállalkozásoktól vagy nonprofit szervezetektől, és lehetővé fogja tenni számukra, hogy a támogatással új, innovatív gondolkodásra és stratégiákra épülő projekteket valósítsanak meg – az egész társadalom javára” – mondta Navracsics Tibor, az Európai Bizottság korábbi kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Az Impact Challenge program a Google további elköteleződését bizonyítja Magyarország és Közép-Kelet Európa irányában, a jótékony célú, digitálisan megvalósítható oktatási és gazdasági lehetőségek támogatásával is. A Google.org csak az elmúlt évben több mint 1,5 millió eurót adományozott ezen célokra egyéni támogatás formájában a régióban tevékenykedő számos jótékonysági szervezet számára. 2015 óta a Google.org több mint ötmillió eurót folyósított egyéni támogatások formájában e célok megvalósításának elősegítésére.

A támogatott projekteket a Google választja majd ki az INCO csoport, és egy elismert helyi szakértőkből álló testület segítségével, amelyben a régió vezetői, oktatói és civil társadalmi aktivistái is helyet kapnak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!