Amikor „jelszó” a jelszó

2020.09.16. 15:15

5 szabály az otthoni számítógépes munkához

Számos előnye mellett a távmunkának vannak buktatói, melyek beárnyékolhatják a szabadságot és a kényelmet.

Forrás: Shutterstock

Mióta világszerte meglódult a tömeges Home Office trendje, jelentősen megnőtt a kibertámadások száma is, amelyek igyekeznek kihasználni a sokak számára új szituáció labilitásait.

Okostelefonunkat, tabletünket vagy laptopunkat bárhová magunkkal vihetjük, a mobilitás hozzájárulhat a hatékonyságunkhoz, időt takaríthatunk meg vagy akár segítheti is kreativitásunk kibontakozását. De amellett, hogy élvezzük a kényelmet és a rugalmasságot, fontos, hogy betartsunk néhány szabályt, hogy biztonságban végezhessük munkánkat.

1. A nyilvános net nem jó barát

Akármennyire hívogató is, az ingyenes, szabadon elérhető internetkapcsolat biztonsági szempontból kockázatot jelent. Óvakodjunk a nyilvános hálózatoktól, használjuk inkább telefonunk hotspotját!

2. Biztonságos szállítás

Ruházzunk be egy megbízható laptoptáskába, mellyel munkaeszközünket megvédhetjük az esetleges karcolódásoktól, ütődésektől, szennyeződésektől, ha sokat vagyunk úton.

3. Irány a felhő!

Munkánk során érzékeny, bizalmas adatokat is tárolunk, így fokozottan óvnunk kell ezek biztonságát. Tároljunk minél kevesebb anyagot a laptopon, használjunk inkább felhő- vagy szerverszolgáltatást!

4. Ne legyen „jelszó” a jelszó!

Távoli munkavégzés esetén szenteljünk külön figyelmet a jelszóvédelemnek és az adatok osztályozásának, illetve titkosításának! Emellett legyen alap a biztonságos VPN elérés.

5. A kánikula a laptop ellensége

Bár a nagy melegnek hamarosan vége, jó tudni, hogy a káros napsugarak nem csak bőrünk, de fontos munkaeszközeink számára is ártalmasak. Sose hagyjuk a laptopot nyáron a tűző napon, sem a kocsiban, mert a forróság károsíthatja az akkumulátort.

Távmunkára hangolt Dell készülékek

A modern munkaszemlélet tehát modern megoldásokat kíván munkaadótól és felhasználótól egyaránt. A biztonságos munka egyik legfontosabb eszköze pedig a megbízható laptop, melyre bármilyen körülmények között számíthatunk. A Dell Latitude prémium laptopjai hű társaink lesznek a távmunkában.

Ezek a laptopok mart és csiszolt alumíniumból készülnek, így könnyűek, mégis rendkívül tartósak

– tökéletesek tehát a mobil munkavégzéshez, bárhonnan dolgozzunk is. Tartósságuk mellett legfontosabb tulajdonságuk mégis az, hogy inkább velünk együtt, mint nekünk dolgoznak.

Beépített MI képességekkel és intelligens funkciókkal segítik a hatékony munkát.

A Latitude modelleken elérhető Dell Optimizer automatizált mesterséges intelligencián alapuló technológia, mely egy szoftver segítségével méri fel munkavégzési szokásainkat, és ezekhez igazodva segíti elő, hogy a legfontosabb feladatainkra összpontosíthassunk.

A háttérben növeli az alkalmazások általános teljesítményét, gyorsabb bejelentkezést és biztonságos zárolást tesz lehetővé, megszünteti a visszhangot és szűri a háttérzajokat a konferenciabeszélgetések közben, valamint meghosszabbítja az akkumulátor-üzemidőt. Az új Latitude laptopok így a mi szokásainkhoz alkalmazkodva foghatók bármilyen munkára.

Akár az iskolai feladatokhoz, akár a legkomolyabb, nagy teljesítményt igénylő projektekhez keresünk prémium munkalaptopot, a Dell Latitude szériájának modelljei közt biztosan találunk számunkra és munkánk számára ideális gépet. A nagy sebességet biztosító 10. generációs Intel vPro® processzoroknak és az Intel Wi-Fi 6 (Gig+) megoldásnak köszönhetően a Latitude-eszközök páratlan hatékonyságot és teljesítményt kínálnak.

A Latitude 9510 prémium munkalaptop például kifejezetten felsővezetők számára optimális választás. E szuper munkalaptop tömege mindössze 1,4 kg, így, aki ezt a modellt választja, övé lehet a világ legkisebb és legkönnyebb, ugyanakkor legintelligensebb 15 colos üzleti számítógépe. Hihetetlen, 34 órás akkumulátor-üzemidejének köszönhetően az sem gond, ha otthon felejtjük a töltőt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!