Digitália

2023.06.04. 06:00

Nagyothallókon is segít a Samsung fülhallgatója egy szoftveres fejlesztéssel

A Samsung a Galaxy Buds2 Pron elérhető, továbbfejlesztett Környezeti Hang funkció segítségével a nagyothallók számára is élvezhetővé teszi az őket körülvevő világ hangjait. Akár zenehallgatásról van szó, akár a környezetre kívánunk hangolódni – vagy épp kizárni azt –, az eszköz igényre szabhatóan kínál kiváló hangzást.

MW

Forrás: Samsung

Hozzáférhető technológia

A korábban három hangerőfokozattal rendelkező Környezeti Hang funkció a továbbfejlesztéssel plusz két fokozattal bővült, így már öt különböző hangerőszint áll a felhasználók rendelkezésére ahhoz, hogy a feljavított hangzás előnyeivel ráhangolódjanak és jobban hallják a körülöttük lévő világot. A megoldás a Galaxy Wearable alkalmazásban a Fülhallgató beállításai alatt érhető el.

Az Iowai Egyetem Hallókészülék- és Öregedéskutató Laboratóriuma klinikai vizsgálatok keretében mérte a funkció hatékonyságát, melyek során 

a Galaxy Buds2 Pro jelentősen javította a beszédészlelést bizonyos enyhe és közepes fokú halláskárosodásban szenvedőknél.

A Samsung Medical Center által végzett hasonló tesztek szintén alátámasztották, hogy a Galaxy Buds2 Pro hatékony eszköz lehet bizonyos enyhe és közepes fokú halláskárosodással élők számára, hogy akár csendesebb helyen is könnyebben tudjanak kommunikálni.

 

Ezzel a továbbfejlesztett funkcióval a Galaxy Buds2 Pro felhasználók az igényeiknek megfelelően finomhangolhatják a környezeti hangbeállításokat. A hangerő jobb és bal oldalon külön állítható, a hangszíntartományt pedig a lágytól a tiszta hangokig, öt különböző fokozat segítségével szabhatják személyre. Emellett a funkció igazodik a felhasználó igényeihez, még tisztábban hallhatja a körülötte lévő világot.

A továbbfejlesztett Környezeti Hang funkció szoftverfrissítéseken keresztül érkezik a Galaxy Buds2 Pro készülékekre a következő hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!