Digitália

2023.05.08. 06:00

Megmutatjuk, hogyan tudja használni bárki a Microsoft Bing mesterséges intelligenciáját

Sokan olyanoktól hallanak-olvasnak a mesterséges intelligencia előnyeiről és hátrányairól, akik még maguk sem használták. Pedig már bárki kipróbálhatja, semmilyen bonyolult számítástechnikai tudás vagy különleges számítógép nem szükséges hozzá, használata ingyenes és egyszerű.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Peshkova

A chatbot – amelyet az OpenAI-val, a ChatGPT mögött álló céggel fejlesztettek ki – bámulatosan sok mindenre képes. Segíthet a nyaralásunk megtervezésében, esszét ír bármilyen témából, receptet állít össze az éppen az éléskamránkban található nyersanyagokból főzhető ételekről, Excel-függvényeket, kódokat dob össze, találomra megadott témákban egészen jó verseket költ – nagyjából csak a kíváncsiságunk szab határt a dolognak. És mindezt ráadásul már magyarul is tudja.

Mielőtt persze komoly tanulmányainkhoz felhasználnánk, vagy mondjuk elemzést írnánk az általa megadott válaszok alapján, célszerű néha ellenőrizni válaszainak forrását: a mesterséges intelligencia ugyanis annyira emberszerűen kreatív tud lenni, hogy néha bizony kitalálja a „tényeket”.

Íme, egy lépésről lépésre útmutató az új Bing eléréséhez és használatához

Töltsük le a számítógépünkre, laptopunkra, mobilunkra a Microsoft Edge böngészőt.

 

Kattintsunk az operációs rendszerünknek megfelelően a „letöltés" gombra, azaz válasszunk Windows, macOS, iOS és Android közül, és kövessük a megjelenő utasításokat a Microsoft Edge telepítéséhez.

Nyissuk meg a telepített Microsoft Edge-t, és lépjünk a bing.com/new webhelyre. Kattintsunk a „Csevegés most” gombra.

 

Ezzel egy új oldal nyílik meg, ahol a szövegmezőbe írva már kísérletezhetünk az új Binggel.

Kiválaszthatjuk, hogy milyen társalgási formát szeretnénk kapni: kreatívat, kiegyensúlyozottat vagy precízet?

Példakérdések a robothoz: milyen ételeket tudunk készíteni egy kisgyereknek, aki csak narancssárga ételeket eszik? Vagy: melyek a 3 legkelendőbb állatszőrporszívó előnyei és hátrányai? Netán a Bing mesterséges intelligenciájától várjuk az ihletet és lenne egy kreatív kérésünk: írjon egy haiku verset a világűrben lévő űrhajókról egy kalóz hangvételével!

 

Amikor a Bing válaszol, szövegét korlátozás nélkül kimásolhatjuk.

Ha inkább egy másik témára szeretnénk lépni, törölhetjük az addigi csevegést a bal alsó sarokban található „Új témakör” lehetőségre kattintva.

A mesterséges intelligencia chatrobotjának válaszai gyakran cikkekre és egyéb tartalmakra mutató külső hivatkozásokat, azaz linkeket is tartalmaznak, amelyek további információkkal szolgálhatnak kérdésünk megválaszolásához.

Ha egy másik AI chatbotot is szeretnénk tesztelni, gyors regisztráció után ott van a ChatGPT is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!