Bizalmas adatok

2022.04.07. 06:00

Többlépcsős hitelesítéssel védi netes vevőit az eMAG

Biztonságosabbá válik a vásárlás a www.emag.hu online áruház webes felületén, illetve az eMAG androidos és iOS-es mobilalkalmazásban. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Az új biztonsági funkció aktiválása után, ha esetleg illetéktelen kezekbe is jut az eMAG-fiókhoz tartozó jelszó, belépni vagy rendelést feladni akkor sem tud az ismeretlen fél, ehhez ugyanis a vásárló mobilszámára SMS-ben kiküldött, egyszer használatos kódszámot is meg kell adni.


Az adathalászok elleni védelmet kínáló funkció használatához az Androidra és iOS-re elérhető appokat frissíteni szükséges, a webes felületen viszont automatikusan megjelenik.


Mi az a többlépcsős hitelesítés?


Egy olyan extra védelmi vonal, amely a regisztrált felhasználói fiókokat védi a belépéshez szükséges e-mail-cím és jelszó párosának megadásán felül. A többlépcsős hitelesítést a neten és a mobil appban egyaránt a felhasználói fiók ikonjára bökve, weben a Biztonsági beállítások, az appban pedig A fiók beállításai menüpont alatt lehet aktiválni, ha a fiók használója itt elmenti a mobiltelefonszámát.

A többlépcsős hitelesítés aktiválását követően a www.emag.hu-n, vagy a mobilalkalmazásokban való belépéskor az e-mail-cím és a jelszó párosának megadása után a rendszer egy hatjegyű hitelesítő számkódot is bekér, amelyet a belépés nyomán küld ki SMS-ben a fiókban megadott mobilszámra.


Ugyanebben a menüben a felhasználók áttekinthetik azoknak az eszközöknek a listáját is, amelyekről bejelentkeztek eMAG-fiókjukba, és ha esetleg munkahelyen, vagy másnak ajándékozott eszközön bejelentkezve maradtak volna, lehetőségük van a távolból kiléptetni akár mobileszközről, akár PC-ről a bejelentkezve maradt fiókjukat, hogy ahhoz illetéktelen ne férhessen hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!