8K Neural Quantum Processzor

2022.04.04. 12:30

A személyre szabásról is szól a Samsung idei TV kínálata

A gyártó az Unbox & Discover eseményen mutatta be a 2022-es Neo QLED 8K televíziókból, hangprojektorokból és kiegészítő termékekből álló portfólióját, valamint a fenntarthatósági törekvéseit.

Az új sorozattal a szórakoztatáson túlmutató, felsőkategóriás kijelzőkkel egy központi hubnak köszönhetően emelik új szintre a játékot, a csatlakoztathatóságot, a munkát és egyéb tevékenységeket.


A Samsung 2022-es kínálatát a vállalat Képernyők mindenkinek! jövőképe alapján alakították ki. A gyártó tévéi a múltban főként a tartalomfogyasztásról szóltak, a Neo QLED 8K-val azonban számos új, különleges élmény érhető el.


Neo QLED 8K: még jobb lett


A 2022-es Neo QLED 8K frissítésével a Samsung új szintre emeli a nagyképernyős élményt. A készülék teljesítményéért a 8K Neural Quantum Processzor felel. A legújabb processzor 20 független neurális MI hálóval rendelkezik, amelyek mindegyike elemzi a tartalom jellemzőit, valamint a képminőséget és ezek alapján, forrástól függetlenül optimalizálja az élményt.

A 8K Neural Quantum Processzor egy új, innovatív technológiát is magába foglal. A Mélység fokozó automatikusan felismeri a képernyőn látható tárgyakat és kiemeli ezeket a háttérből, miközben nem dolgozza át azokat. A technológia hasonlóan működik, mint ahogyan az emberi szem a valóságban érzékeli a képeket, így a képernyőn látható tárgy kiemelkedik a háttérből.


A processzor a nagy teljesítményű Quantum Mini LED-ekkel együtt részletes és precízen vezérelhető világítást hoz létre, így a világos területek fényesebbek, a körülöttük lévő területek sötétek maradnak. Az Adaptív fény funkcióval például még látványosabb lesz a fekete éjszakai égbolton ragyogó telihold.


Dolby Atmos hangzás


A 8K Neural Quantum Processzor mesterséges intelligencia segítségével valós időben elemzi a képernyőn megjelenő tartalmat, az Adaptív hangzás funkcióval a hang követi az objektumok mozgását a képernyőn, így kiváló összhang érhető el hang és kép között.


A QN900B, a Neo QLED 8K széria csúcsmodellje minden hangot egy 90 Wattos, 6.2.4 csatornás audiorendszerrel állít elő, amelynek része az új felső csatornás hangszóró és a Mozgáskövető hangzás (OTS Pro) technológia. Ezt a technológia a Voice Tracking Soundnak köszönhetően a hangfelismerésben is használható, így a hangeffektusok és beszédhangok is követik a képernyőn megjelenő mozgást.


A Neo QLED 4K és 8K TV-k is képesek a Vezeték nélküli Dolby Atmos kodek leképezésére, amely kusza HDMI kábelek nélkül biztosít kifogástalan hangminőséget. A Vezeték nélküli Dolby Atmos a Samsung új, 2022-es Ultra Slim Hangprojektorában is megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!