Járvány

2021.01.31. 15:00

Újra az Apple a vezető a mobilgyártók között

Három év után ismét az Apple a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2021-es Global 500 ranglistája szerint.

In this photo released by Apple, Apple CEO Tim Cook holds up the all-new iPhone 12 Pro during an Apple event at Apple Park in Cupertino, California on October 13, 2020. (Photo by Brooks KRAFT / Apple Inc. / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/ Apple Inc./ Brooks Kraft" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Az első 5G-s iPhone rekordszámú eladásának köszönhetően az Apple 2020 negyedik negyedévében visszanyerte az okostelefonos piacvezető szerepét.

Az IDC becslései szerint a cupertinói techóriás 90 millió okostelefont szállított le az utolsó három hónapban. Negyedév alatt

ennél többet még sohasem adtak el.

Mivel a Samsung, a Xiaomi és az OPPO eladásai is nőttek az előző évhez képest, a piac nagyjából (a nehéz helyzetbe szorított Huawei kivételével) helyreállt, újra az eladási számok emelkedését mutatja.

Infographic: Apple Tops Smartphone Market With All-Time Record | Statista

„Sok tényező hatására jött helyre az okostelefonok iránti, évek óta visszaesőben lévő kereslet. A fellendülést segítette az 5G folyamatos hangoztatása, az igen agresszív promóciók, valamint az alacsony és közepes árú telefonok növekvő népszerűsége” – mondta Nabila Popal, a IDC kutatási vezetője.

„A korlátozások miatt az emberek kevesebbet költenek például szabadidőre, utazásra, sőt, étkezésre – és az okostelefonos piac profitál ebből.”

Az Apple pedig rekordbevétellel zárta a tavalyi utolsó negyedévét, a cég a 2021-es pénzügyi éve első negyedévét (2020 negyedik naptári negyedévét) 111,24 milliárd dollárral,

a vállalat történetének legnagyobb értékesítési árbevételével zárta, ami 21 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit.

Az Apple nem publikálja termékei darabszám szerinti forgalmát.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!