Okostelefon

2021.01.02. 09:20

Nem kap modern zoomkamerát a OnePlus 9 széria

A jelentések szerint a OnePlus 9 mobilokba sem építenek periszkópkamerát.

Forrás: Shutterstock

Az utóbbi hetek szivárgásai alapján a OnePlus valamikor márciusban mutatja majd be a OnePlus 9 szériát, ami három készülékből áll majd: a OnePlus 9, OnePlus 9 Pro és OnePlus 9E (lite) modellekből. Kínai források szerint sajnos egyikben sem lesz modern zoomkamera, vagyis periszkópkamera írja az Origo.

Ezt más források már korábban is felvetették, és az eddig előkerült renderelt képeken sem látszik ilyen kivitelű kamera. Ez nagy kár, hiszen a Samsung, a Huawei, sőt, a OnePlus testvérvállalatai, az Oppo és a Realme is alkalmaztak már ilyen megoldást.

A szakértők továbbra sem jöttek rá, hogy a OnePlus miért használ filléres és haszontalan hátlapi kameramodulokat a fő és az ultraszéles egységek kiegészítésére, amikor az olcsó OnePlus 7T-be befért egy rendes telefotós egység. A OnePlus 8 Pro testvérmodelljébe, a Find X2 Próba is rakott például periszkópkamerát az Oppo, de a OnePlus inkább kihagyta ezt a megoldást.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!