közeli jövő

2020.12.29. 15:00

Ilyen lesz egy átlagos csúcsmobil 2021-ben

Egy neves szivárogtató szerint Snapdragon 888 chippel és 108 megapixeles kamerával dobálóznak majd a 2021-es prémium okostelefonok.

Forrás: Shutterstock

A Digital Chat Station néven dolgozó szivárogtató az elismert és hiteles tech-informátorok közé tartozik, és egyre többször szállít olyan információkat, amelyek később igaznak bizonyulnak. Most megpróbálta az iparági forrásai alapján összefoglalni, hogy mire számíthatunk a mobilpiacon 2021-ben, és milyen lesz egy átlagos csúcsmobil jövőre – írja az Origó.

Szerinte dugig leszünk Qualcomm Snapdragon 888 chipre építő csúcsmobilokkal, ez persze önmagában nem meglepő. Erre épít majd készüléket többek között a Xiaomi, a OnePlus, a Motorola és a Sony is. Ezen felül alap lesz az LPDDR5-ös RAM és az UFS 3.1-es gyors tárhely használata.

Egy 2021-es csúcsmobil állítólag 108 megapixeles fő kamerával támad majd, a kijelző pedig legalább full HD-s és 120 Hz-es lesz az ilyen modelleknél. A képernyő alatti szelfikamera állítólag nem terjed el 2021-ben, a jobb minőség érdekében maradnak a fúrt előlapi kamerák. Töltés terén pedig egy prémium mobiltól átlagosan 50 wattos vezetékes és 40 wattos vezeték nélküli gyorstöltést várhatunk el 2021-ben, Digital Chat Station szerint.

Ezeknél az értékeknél persze sokkal kiugróbbakra is számíthatunk, ha valamilyen gyártó igazán fel akarja hívni magára a figyelmet. A kérdés már csak az, hogy mi lesz az amúgy is igen magas vételárakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!