Ország-világ

2020.09.17. 14:57

Emlékszünk Musk alagútjára Las Vegas alatt? Mindjárt elkészül

Majdnem teljesen kész a rendszer első lépése, amivel az önvezető autók a föld alatt 1 perc alatt tesznek meg 15 perces utat.

Forrás: The Boring Company

Elon Musk számtalan képtelennek tűnő, ám kitartása és tehetsége folytán így vagy úgy mégis megvalósuló ötleteinek egyike a világ első föld alatti autonóm autóközlekedésre alkalmas alagútrendszerének létrehozása.

Musk cége, a The Boring Company azt a rendszert építi, melyben az átlagos autónál alig szélesebb csőben suhannak az autók – mint egy csőpostában, akadálytalanul.

Az eredeti tervek szerint az autók óránként 240 kilométeres sebességgel haladhatnak benne, de Musk szerint a hosszú távú cél az óránkénti 480 kilométeres sebesség elérése egy speciális módszerrel. Jelenleg 16 utas közlekedhet benne, 250 kilométeres sebességgel.

A Las Vegas alatti rövid szakasz önvezető autók számára már majdnem kész.

Musk tette közzé a Twitteren, hogy egy év munka után a The Boring Company majdnem elkészült az első alagút kiépítésével Las Vegasban.

Tunnels under cities with self-driving electric cars will feel like warp drive

First operational tunnel under Vegas almost done

Az alagutak a kirakós játék utolsó elemei az elektromos járművek és az önvezető autók mellett, hogy megvalósulhasson Musk álma, a zöld, vezető nélküli városi közlekedés.

A végleges rendszer perceken belül lesz képes majd eljuttani az utasokat a város egyik végéből a másikba. Úgy volt, hogy várhatóan átadják nyilvános használatra a hagyományosan a városban rendezett Szórakoztató Elektronikai Kiállításon, (Consumer Electronics Show, CES) 2021. januárban, de a járvány miatt a show-t minden bizonnyal online tartják meg.

Embrace tunnels!

Musk a Twitteren alagutakért kiáltott, mire válaszként egy rajongó az elképesztő Los Angeles-i forgalmi dugó képét posztolta a közösségi oldalra.

To avoid these types of congestions in the future ... pic.twitter.com/JJwnTF6I5M

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!