Járvány

2020.04.18. 18:00

Négy egyszerű módszer online tanulásra és a világ felfedezésére

Diákoknak, tanároknak, szülőknek számos megoldást kínál a járványügyi helyzet kihívásaira a Google.

Forrás: Google

Fotó: Zoltán István Bíró

Ilyen például a Google új információs központja, a Teach from Home és a Learn@Home YouTube csatorna.

Néha viszont csak egy gyors játékos feladatra van szükség, ami nem igényel előkészületet. Ilyenkor nyújt tökéletes megoldást a Google Earth.

Íme, négy egyszerű módszer, amellyel bárki, otthonról használhatja a Google Earth-öt tanulási eszközként, vagy akár egyszerűen új helyek megismerésére.

1. Járjuk körbe a világot a „Jó napom van” funkció kiválasztásával

A “Jó napom van” funkció visszaadja azt az érzést, mint amikor a forgó földgömbre véletlenszerűen bökünk rá: a dobókocka ikonnal felfedezhetjük a világot és váratlan helyekre juthatunk el virtuálisan.

2. Mérjük meg a világot

Tűnődtünk már azon, hogy milyen messze van az otthonunk a Húsvét-szigetektől? A Google Earth mérőeszközével könnyedén mérhetünk távolságokat és útvonalakat, egyben azt is megtudhatjuk, hogy mennyi időt venne igénybe, ha a kiválasztott helyre gyalog, úszva, esetleg evezve akarnánk eljutni.

3. Fedezzük fel a Google Earth Voyager játékait és képeit

Mennyit tudunk a világ nemzeti parkjairól? Felismerjük a pingvin hangját? Pár kattintással bárki tesztelheti tudását a nemzeti parkok, az állatok hangjai vagy az űrkutatás területén. A diákok kipróbálhatják az Earth Bingót, vagy ABC-kkel ismerkedhetnek meg műholdas képek segítségével.

4. Látogassunk el a Google oktatási partnereinek webhelyére

A hallgatók továbbfejleszthetik geo-írástudásukat, és inspirációt kaphatnak a National Geographic segítségével. A „Megosztás a Google Classroom-ba” gombra kattintva a PBS Learning Media World Explorers videóinak gyűjteményét és óraterveit az egész osztálynak eljuttathatja.

A Google Earth Education angol nyelvű oldalán további hasznos anyagokat és oktatási tevékenységek találhatók, azok az oktatók, akik pedig kapcsolatba lépnének egymással, hogy megosszák ötleteiket és tippjeiket a Google Earth osztálytermi hasznosításáról, ellátogathatnak a Google Earth oktatási közösség fórumára, valamint követhetik a Google Earth alkalmazást " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Twitteren és Facebookon egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!