Próbálja ki!

2019.10.31. 11:36

Mókás játékot adott halloween alkalmából a Google

Szeretjük vagy sem, hazánkban is egyre népszerűbbek a halloweeni szokások. Persze a keresőóriás is beállt a sorba.

Jobb, ha az idegenkedők is tudják: az angolszász területekről nem csak a divat hozta vissza a régi pogányságból felénk is megmaradt, meglehetősen vegyes hagyományt. A kultusz a mindenszentek napját megelőző estére, azaz mára, október 31-re teszi a halloweent. (Ez az angol „All Hallows Eve”, azaz „mindenszentek előestéje” rövidített alakja.)

Igazán különleges Doodle-t készített a Google erre az alkalomra. A böngészőbe a google.com címet írva, vagy az alábbi képre kattintva ma interaktív Doodle jelenik meg a keresőben.

Mitől lesz a játék interaktív?

A WWF-fel (World Wide Fund for Nature, Természetvédelmi Világalap) együttműködve elkészítették, hogy a „trick or treat” játékban megjelenő, különböző ajtókra kattintva olyan állatok képe ugrik fel, amelyek a Halloweenhez, szellemtörténetekhez vagy ijesztő filmekhez kötődnek.

A felhasználó választásától függően, a „trick”, azaz „csalás” gombra kattintva szórakoztató animáció, a „treat”, azaz „csemege, csoki” gombra kattintva pedig rövid információs kártya jelenik meg az adott állatról, amelyhez megfelelő hanghatás is társul.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!