A DH EGYPERCESE

2017.10.12. 06:45

A zengői ziccer

Szombat, álomszerűen festői, már giccsbe hajlóan mámorosan tüneményes őszi nap.

Szabó Szabolcs

Hőhullámos vénasszonyok nyarában kaptatunk fel a mecseki csúcsra, a Zengőn. A köves emelkedő derekán a gyermek rövid monológba kezd, amelynek leglényege így tömöríthető: „apa, nekem már nem kell munkát keresnem, futballista leszek”. Az már pár mondattal odébb következett, hogy természetesen az ifjú világbajnoki érmekre tör és minimum a Barcelona játékosa lesz. Az éppen aktuális katalán tartományi helyzetet elhallgattam a gyermek előtt, ám optimista hozzáállását és konkrét célkitűzését méltattam.

A Zengőt megmásztuk, a túranaplónkban megkaptuk az ilyenkor szokásos pecsétet, apa pedig a szokáshagyomány szerint egy dobozos malátaital kíséretében megtekintette a Svájc – Magyarország válogatott labdarúgó-mérkőzést. Az eredmény ismert. A kiskorú a magyar nemzeti tizenegy mondhatni kétségeket ébresztő produkcióját alvási kötelezettségei miatt nem láthatta, ám a másnapi reggelinél is futballkarrierjéről értekezett két szalámis szendvics között. A remény lángját őriznünk kötelesség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!