A DH EGYPERCESE

2017.10.14. 06:45

Churchill fél szivarja

Szabó Szabolcs

Forrás: AFP/SPUTNIK

Fotó: RIA Novosti

Örömmel olvastam a hírt, hogy egy amerikai árverésen bő hárommillió forintért kelt el az egykori brit politikai zsonglőr és egyben a XX. század világpolitikájának emblematikus formálója, egy bizonyos Winston Churchill félig meg- és elszívott szivarja. A derék új „dekk”- tulajdonosnak bizonyára csak az állag- és füstmegóvás maradt örökösi részletként. Egyébiránt pedig

az ég és a csatolt égiek gondoskodjanak arról, hogy Winston barátunk maradékja nem válik majd egy feszesebb – Churchill által szintén kedvelt – érlelt skót whiskyvel megalapozott házibuli martalékává.

Prevenciós célzattal egy saját, s egyben önfeltáró történetettel terhelném az olvasótábort. Jeles barátom, a hon leendő testnevelő pedagógus doktora egy kisebb exclusive sörválogatással tért haza manchesteri látogatásáról. Egyfajta churchilli félszivarként, a jólelkű házigazdánk részben kóstolásra bocsátotta hirtelen szerzett gyűjteményt egy rapid házibuli keretében. Ez még nem is jelentett problémát, ám a kelleténél pont eggyel több igényes sörfogyasztót is elszállásolt e kiemelt éjszakán. A serital gyógyhatásáról már számos tanult professzor értekezett. Szerény tapasztalatunk csak annyit állít: se sört, se szivart ne hagyjunk megőrzésre felebarátainknál. Lehetőleg soha!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!