nem sovány vigasz

2018.06.12. 06:45

Egy örök emlék

Méltán feledékeny olvasóink felé fordulva említem szerényen: gyengébb pillanataimban felemlíthetem, hogy korábban volt közöm a magyar vízilabdához.

Szabó Szabolcs

Nem sok, így nem is volt annyira kártékony, de privát életemre szereztem pár remek élményt. A következőkben felfüggesztem a cinizmuskottát, és őszintén visszapillantok: egy serdülőbajnoki alkalmával merülhettem együtt a medencében az utóbbi évtizedek egyik legjobb magyar pólósával, Varga Dániellel, azaz Danival. Akkor az Újpest színeiben játszott, jóval a korosztálya felett. Akkor már minden szakavatott edző látta benne a korszakos leendő zsenit, ám volt egy törpe sporttörténelmi pillanat: egy nagyon szimpatikus újvárosi együttes megverte a Hajósban az Újpestet. Tegnapi sporthír, hogy minden idők egyik legjobb magyar vízilabdázója, Varga Dániel visszavonult. Dani csak 35 éves, még bőven lenne helye a kor pólójában. Válogatottként is nagyon józan és mértéktartó volt, sőt festőként is kipróbálta magát – nem eredménytelenül. Mégis egy győzelmet azért behúztunk. Nem sovány és nem vigasz. Egy örök emlék!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!