Armageddon-érzés

2018.03.17. 07:45

Egymásnak adták a kilincset a vásárlók

Négynapos hétvége kezdődött ugyebár csütörtökön – aminek következtében az üzletekben szerdán elszabadult a pokol.

Pekarek János

Mintha soha többé nem nyitottak volna ki az üzletek: kisboltokban és nagy bevásárlóközpontokban egyaránt egymásnak adták a kilincset a vásárlók, akik úgy szerelkeztek fel tartós élelmiszerekkel, ásványvízzel, élvezeti és háztartási cikkekkel, mintha máris a nyakunkon lenne a többnapos hóviharral súlyosbított földrengés és özönvíz…

Holott csak csütörtökön tartottak zárva az üzletek, pénteken már újra lehetett vásárolni – és persze akkor is hasonló körülmények között.

Ki tudja, talán egészen a II. világháborúig vezethetők vissza e pszichózisnak a gyökerei, az ellátási nehézségektől és az éhínségtől való, történelmileg teljesen indokolt, ám abszolút logikátlan rettegés.

Végezzünk el egy kísérletet: menjünk be egy szupermarketbe és vásároljunk sorban egy, két, három bevásárlókocsira való ásványvizet. Fogadok, a harmadik forduló után már verekedni kell a vízért…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!