A DH egypercese

2014.12.05. 14:30

Törekedj, Mikulás!

Törekedj, te marha, a szeretetre! - szólalt meg mellettünk egy hang, de nem volt ott senki - a riport szerint e kéziratát bocsátott áruba 9 darab minőségi konzervért Kemény István író.

Szabó Szabolcs

Akadtak kollégái, közel hatvanan, akik egy felkérésre mondataikat árverezték el az ország legnagyobb, abaújkéri szegényiskolájának élelmezésére. A Vegyen egy jó szót címmel futó kezdeményezés november közepétől egészen tegnapig futott. Az íróemberek alapvető élelmiszerekért gyűjtöttek, hogy az abaújkéri intézményben legyen mit enni a diákoknak és talán néha a szülőknek is. Hogy ma Magyarországon minden harmadik gyermek éhesen kel és fekszik az nem botrány, az szégyen.

Nem vagyunk tehetős ország, de talán annál azért valamelyest jobban élünk, hogy jusson azoknak is napi tisztességes betevő, akiknek ma csak üres semmit tesz lyukas kis bakancsukba a Mikulás. De ki legyen a jó Mikulás? Az aktuális kormány, a jótétlélek civilek, a hivatásos adakozók? Mindegy! De törekedni rá sokunknak lehetősége van!

Címkék#egyperces

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!