A DH egypercese

2018.03.12. 06:30

Közeledik a tavasz…

Számomra akkor kezdődik igazán a tavasz, amikor a Formula–1 versenysorozata is elkezdődik.

Pekarek János

Abu-Dzabi, 2017. november 26. Az elsõ helyrõl rajtolt Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzõje (j) vezeti a mezõnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamán a Yas Marina versenypályán 2017. november 26-án. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

Fotó: VALDRIN XHEMAJ

Számomra akkor kezdődik igazán a tavasz, amikor a Formula–1 versenysorozata is elkezdődik.

Már jöttek hírek a barcelonai tesztekről, amelyek egyértelmű győztesének ismét a Mercedes csapata tűnik. Ők tették meg a legtöbb kört a legkevesebb műszaki problémával, és a leggyorsabb köröket futó versenyzők között is ott volt mindkét menőjük.

Azért reméljük, hogy a többiek okoznak majd némi meglepetést. A Ferrari két vezetője, Vettel és Raikkönen is futott körrekordokat. A Red Bull üdvöskéje, Verstappen viszont azzal vétette észre magát, hogy: semmi észrevehetőt nem csinált.

A legnagyobb tett viszont Alonsóé! Aznap, amikor Raikkönené lett a körrekord, a második leggyorsabb kört a spanyol futotta, a most Renault-ra váltott McLarennel!

Feltűnően nagy volt a csend az ő korábbi motorszállítójuk, a Honda körül. Tőlük ez már kifejezetten jó hírnek számít. Nem a Honda-motoros Toro Rosso esett-kelt egyfolytában, nem kellett folyton motorokat cserélniük, nem gyulladt ki az autó…

Az lenne a még nagyobb esemény, elsősorban persze a McLarennek, ha most a Honda előrébb végezne a Toro Rossóval, mint az angol csapat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!