A DH egypercese

2017.10.03. 06:45

A maróhatalom

Szabad a szombat: ha, a család igazoltan távol marad, akkor igazán csak a paprikáé lehet a következő erős napszak, ha már itt az őszi befőzési diktatúra.

Szabó Szabolcs

Forrás: wikipedia.org

Sorolom: emberünk vág, szeletel, magoz, majd megforgatja darálóját, és kisebb égési sérülések mentén kiadagolja az éppen aktuális családjának a következő évekre javallott kapszaicin adagot. Emberünk természetesen nem éri be ezzel, a különböző, felettébb erős paprikákból meglehetősen erős főzetet készít, majd abból cseppeket adagol bizonyos üvegcsékbe, amelyet a rendes háztartások például szem- és orrcseppként működtetnek.

Ezúton jeleznénk: minderre semmi szükség nem mutatkozik majd a következő hónapokban. E sorok írója viszonylag nagyobb mennyiségű chili paprikát dolgozott fel, az abból végszármazó chilicsepp még épp cseppen. Derűs és a kapszaicintől kicserzett arccal mondhatnánk, hogy a tökéletesre hajtunk, ám a gondok és versenytársak sokasodnak.

A mezőnyben élmunkásnak számító Agárdy kolléga a napokban jelentette be, hogy rekordaratásra készül, felkészül Balla szaktárs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!