A DH egypercese

2017.03.13. 21:00

Mi legyen a vezérelv?

A nemzeti ünnep közeledtével lázas kutatás kezdődik a fiókok mélyén, elő kell keríteni a kokárdát. Ez idő tájt felébrednek téli álmukból a téma szakértői is, vehemensen hangoztatva szerény, de egyedül helyes véleményüket.

Balla Tibor

Merthogy nem mindegy, milyen kokárdát tűzünk a mellkasunkra! Merthogy abban az esetben, ha nem megfelelő a színek sorrendje, akkor bizony az olasz trikolórral hirdetjük magyarságunkat. Igaz ugyan, hogy a megkérdezett történész a forradalmi korszakból csak olyan kokárdát ismer, amelyen kívül a piros, belül a zöld szín virít. Zászlótörténész kollégája viszont azt állítja, hogy ha van farka a kokárdának, akkor szabályos a kívül piros, belül zöld; ha nincs, akkor a heraldikai szabályok szerint kívül kellene lennie a zöldnek, belül a pirosnak.

Mostmár csak az a kérdés, hogy melyik irányt kövessük. Azt, amit 169 éve hordtak, hordunk, vagy a szabálykövető megoldás mellett maradjunk?

A válasz véleményem szerint rendkívül egyszerű. Magyarságunkat elsősorban belül hordjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!