aktívak a jó időben

2018.04.17. 06:45

Harci kutyák klubja

Nem tudom, télen hol vannak azok a négylábúak, amelyekkel mostanában tele vannak a futtatók és az udvarok, de az biztos, hogy így a jó időben nagyon aktív a városi kutyázás.

Tóth Alexandra

Forrás: shutterstock.com

Fotó: otsphoto

Egyre több van azokból az erős fajtákból is, amelyek sajnos nem úgy élnek a köztudatban, ahogy valójában szakszerűen (bull típusú) hívjuk őket. Ők a harci kutyák, amelyeket ha messziről meglát a laikus, kiabál, elhúzza a közeléből a gyerekét, párját, barátját, autóját, lehetőleg átmegy az utca másik oldalára, ha meg kutyája van, gyorsan ölbe kapja, nehogy baja legyen. Ismerek pár ilyen harci kutyát.

Van köztük egy egészen apró is, ő a harci kutyák klubjának öt hónapos vezére. Tubának hívják. Tuba szabadidejében birkózik nagyobb harci kutya barátaival, akik jó harci kutyák lévén fogak nélkül, óvatosan lökdösik őt arrébb, nehogy baja essen. Ezek a harci kutyák arra is hajlamosak, hogy ha mondjuk a Tuba egy kevésbé jólnevelt másik ebbel találkozik, elterelik a piciről a figyelmet. Tubát mindenki szereti, és ő is az egész világot, mert a harci kutyák már csak ilyenek. És Tuba összes barátja ilyen. Játszanak, kedvesek, hűségesek és fáradhatatlanok. Mert megtehetik. És „csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs”.

Jó hírneved, például.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!