A DH EGYPERCESE

2018.01.24. 06:45

Igazi csapdahelyzet

Minél több időt töltenek az elektronikus eszközök monitorai előtt, annál boldogtalanabbak az amerikai tizenévesek egy új tanulmány szerint.

Balla Tibor

A San Diegó-i Egyetem pszichológusai több mint egymillió amerikai tizenéves adatait elemezték. Azt találták, hogy akik több időt fordítanak a monitorra, kevésbé boldogok, mint akik sportra, újság- vagy magazinolvasásra, valóságos társas kapcsolatokra.

Egy amerikai kutatás arra is rávilágított, hogy azok, akiket sokszor ölelnek és simogatnak, sokkal intenzívebb a testi kapcsolatuk a szeretteikkel, kevésbé szoronganak és a félelemérzetük is sokkal kisebb, mint az átlagnak. Az ölelés, simogatás hiánya viszont komoly lelki zavarokhoz is vezethet.

Hát kérem, ismételten fel vagyon találva a melegvíz! Gondoljunk csak a szerelmesekre, akik a föld felett járnak! Vajon ők mennyi időt töltenek öleléssel? Még az anyját vesztett kismajom is órákig képes kapaszkodni egy szőrös játékmajomba. Mégis, a társadalmi szabályok azok, amik legtöbbször megakadályozzák a beteljesülést. Csak nem fogjuk a tanárainkat, munkatársainkat, pláne a főnökünket ölelgetni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!