A DH EGYPERCESE

2018.09.18. 07:45

Érdek nélkül

Sokszor álmodozunk arról, hogy megnyerjük a lottó ötöst, aztán eljátszunk a gondolattal, hogy a körülöttünk lévők „tehetnek egy szívességet” nekünk.

Várkonyi Zsolt

Bali mindig nagy álma volt a fiatal párnak, végül 2016-ban sikerült eljutniuk oda. „Egész végig fülig ért a szánk, amíg ott voltunk – mesélte Fanni. A blogra is felkerült képet, ahogy a sok többit is, ha nem éppen szelfik, akkor általában arra járó ismeretlenek készítik róluk, ez is egy ilyen...

Legyen az közvetlen környezetünk, a munkahely, a szomszédunk, vagy „elleneink”. Már e gondolatkezdeményt is elhessegetem azonban magamtól, hiszen rossz (ember), aki rosszra gondol. Egymilliárd, kétmilliárd, és néha több. Az átlagember számára felfoghatatlanul nagy összegek ezek. Talán a nagy nyeremény, a mindenkire egyformán mosolygó szerencse a hajtóerő, hogy minél magasabb a tét, annál többen mozdulunk rá.

Aztán, ha egyszer a lottó ötös helyett csak hármasunk, kettesünk lesz, nem a nyereménynek örülünk, hanem az elbukott lehetőségen bosszankodunk. Azért, mondhatják, ne legyünk ennyire telhetetlenek! És milyen igazuk van, hiszen az elbukott lehetőségben már ott rejlik az újabb siker reménye. Hétről hétre, napról napra besétálunk ebbe a csapdába. Ömlik a médiából a nyereményjáték, „pénzt, paripát, fegyvert” nem sajnálva a mesterséges figyelem fenntartására. Egy-egy nyeremény megmozgatja a család vagy épp a baráti társaság fantáziáját: van, aki örül – ők vannak többen –, de vannak irigyek is, és nem csak a nagy számok törvénye miatt.

Nyilván önök is rájöttek már arra: fontos az, hogy ebben a monoton, személytelen világban tudjunk egymás sikereinek, nota bene szerencséjének is érdek nélkül örülni. Ezért azt kívánom, legyen szerencséjük ebben (is)! Tegyenek érte!

Fontos, hogy tudjunk egymás sikereinek is érdek nélkül örülni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!