13°
19°
10°

Egyedi megoldással

Trágyából épült kakasszobor a távol-keleti orosz Jakutföld egyik városában, olvasom az egyik internetes portálon.

A szobrásznak többen is segítettek. Céljuk az volt, hogy a kínai újév kezdetére, amely a kakas éve lesz, elkészüljenek. A határidőt könnyedén sikerült betartaniuk, ugyanis a kínai újév csak január 28-án kezdődik. A három és fél méter magas, négy méter hosszú szobor szépen egyben maradt, hiszen a hideg miatt a trágya megfagyott. A mezőgazdaságban dolgozó orosz férfinak nem ez az első trágyaszobra. Korábban csinált már szobrokat lovakról, egy sárkányról és egy kígyóról is. Tavaly egy majmos jelenetet állított fel, ami szerinte az evolúciót szimbolizálta. Az orosz közösségi médiában sokan kigúnyolták a legújabb alkotást, többen alapanyag- utánpótlással akartak kedveskedni neki… Persze, ha belegondolunk, nekünk, hétköznapi embereknek szinte naponta kell ilyen anyagból várat építeni. Vagy szobrot.

A valóságban mindez azt jelenti, hogy valaki a legsilányabb, legrosszabb dologból hoz létre olyan hatalmas dolgot, ami mindenki számára elképzelhetetlen volt. Eddig.


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
kettős állampolgár
Colin Firth olasz állampolgár lett
kiment a biztosíték / 11 perce
Félbeszakadt a Vasas-Haladás mérkőzés
A 22. percben Vad II. István játékvezető félbeszakította a Vasas-Haladás mérkőzést a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, tizedik fordulójában, mert meghibásodott a Szusza Ferenc Stadion világítása.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük azokat, akik ismerték, tisztelték, szerették *CZOBOR GYÖRGY MIKLÓS* *dunaföldvári lakost,* hogy 2017. év augusztus hó 29. napján végleg eltávozott. Hamvasztás után szűk családi körben kívánjuk örök nyugalomra helyezni. A megemlékezőket 2017. október 1-jén 15-17 óra között Dunaföldváron a várban várjuk egy beszélgetésre. Emlékét őrizzük! Szerető családja
fellebbezési folyamat / 42 perce
A londoniak ragaszkodnak az Uberhez
Katalán népszavazás / 1 órája
Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett
Premier League / 1 órája
Nyert a Manchester City és a United is
Bundesliga / 1 órája
Gulácsival nyert a Leipzig, kikapott a Hertha
Janus Pannonius Nemzetközi Költészeti Nagydíj / 2 órája
Augusto de Campos 50 ezer eurót visz el Pécsről
idei szüret / 3 órája
Helyi összefogások kellenek a borágazatban