A DH egypercese

2017.01.11. 21:56

Egyedi megoldással

Trágyából épült kakasszobor a távol-keleti orosz Jakutföld egyik városában, olvasom az egyik internetes portálon.

Várkonyi Zsolt

A szobrásznak többen is segítettek. Céljuk az volt, hogy a kínai újév kezdetére, amely a kakas éve lesz, elkészüljenek. A határidőt könnyedén sikerült betartaniuk, ugyanis a kínai újév csak január 28-án kezdődik. A három és fél méter magas, négy méter hosszú szobor szépen egyben maradt, hiszen a hideg miatt a trágya megfagyott. A mezőgazdaságban dolgozó orosz férfinak nem ez az első trágyaszobra. Korábban csinált már szobrokat lovakról, egy sárkányról és egy kígyóról is. Tavaly egy majmos jelenetet állított fel, ami szerinte az evolúciót szimbolizálta. Az orosz közösségi médiában sokan kigúnyolták a legújabb alkotást, többen alapanyag- utánpótlással akartak kedveskedni neki... Persze, ha belegondolunk, nekünk, hétköznapi embereknek szinte naponta kell ilyen anyagból várat építeni. Vagy szobrot.

A valóságban mindez azt jelenti, hogy valaki a legsilányabb, legrosszabb dologból hoz létre olyan hatalmas dolgot, ami mindenki számára elképzelhetetlen volt. Eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!